Oblasti implementacije konvencija Medjunarodne pomorske organizacije

AUDIT TIM zadovoljan aktivnostima koje Crna Gora preduzima i sprovodi

Ministar Osman Nurković sastao se danas na završnom sastanku sa Delegacijom Audit tima Evropske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), koja je boravila u višednevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori u cilju pripreme crnogorske administracije za obavezan Audit za zemlje članice Međunarodne pomorske organizacije.
Objavljeno: 07. 12. 2018 - 15:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Nurković  je istakao, da je Crna Gora prepoznata kao  turistička destinacija, i u tom smislu, je prioritet  podizanje nivoa sigurnosti  u oblasti pomorstva.

"Svjesni smo da boljom valorizacijom kapaciteta u oblasti pomorstva zavisi, između ostalog, i broj turista koji će posjetiti našu zemlju. Zato hoćemo, da nastavimo sa uređenjem ove oblasti u skladu sa evropskim i svjetskim standardima, i u tom smislu su nam preporuke Audit tima dragocjene”.

Vođa audit tima g-din Hemming Hindborg, istakao je, da je tokom  susreta sa predstavnicima  relevantnih institucija, zadovoljan aktivnostima koje crnogorska administracija preduzima u oblasti sigurnosti i bezbijednosti plovidbe i zaštite mora od zagađenja sa plovnih objekata.

"Zadovoljni smo što je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva prepoznalo značaj i vodi računa o sigurnosti putnika, posade i brodova. Naš posao je, da izvršimo reviziju i ukažemo na nedostatke, ali ne krijemo zadovoljstvo sa onim što je Crna Gora učinila do sada i vjerujemo ćete spremno dočekati predstojeći Audit u novembru 2019. godine ", rekao je g-din Hindborg.

Ova posjeta je priprema Crne Gore za Audit Medjunarodne pomorske organizacije, koji je najavljen za novembar 2019. godine, a koji ima za cilj utvrđivanje ispunjenosti obaveza i odgovornosti koje su propisane IMO konvencijama.

Sastanku su prisutvovali i Generalni direktor direktorata za pomorstvo g-din Vladan Radonjić sa saradnicima, Kapetani lučkih kapetanija Kotor i Bar g-din Bruno Brkanović i g-din Predrag Ratković, sa saradnicima, direktor Uprave pomorske sigurnosti g-din Safet Kočan sa saradnicima.

Komentari: 0

Novi komentar