Nuhodžić i Veljović sastali se sa ambasadorima zemalja EU

MUP i Uprava policije ostvarili značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ostvarili su značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, zaključeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktor Uprave policije Veselina Veljovića i delegacije ambasadora zemalja članica Evropske unije (EU), predvođene šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom. 
Objavljeno: 07. 12. 2018 - 17:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

U fokusu današnjeg susreta bila je diskusija o radnom dokumentu, takozvanom „Non pejperu“ i o ulozi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u poglavlju 23 i naročito u poglavlju 24 kojim rukovodi MUP. 

Na sastanku je konstatovano da je Crna Gora u 2018. godini nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji i da su MUP i Uprava policije bili posvećeni unapređenju bilansa rezultata u oblasti pranja novca, korupcije, oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću, krijumčarenja narkotika, kao i u drugim oblicima teškog kriminala. 

Ministar i direktor izrazili su zahvalnost Delegaciji EU i ambasadorima na prijateljskom odnosu i snažnoj podršci koju u kontinutitetu pružaju, a koja je iskazana kroz značajna finansijska ulaganja iz IPA fondova, i naročito kroz direktnu budžetsku podršku, a u cilju jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta i unapređenja kvaliteta rada i rezultata MUP-a i Uprave policije. 

Sa sastanka je poručeno da je jačanje regionalne saradnje i saradnje sa evropskim policijskim službama od izuzetnog značaja za borbu protiv organizovanog kriminala,  a s tim u vezi i dalje intenziviranje aktivnosti Ministarstva i Uprave policije u ključnim pregovaračkim poglavljima. 

Na današnjem sastanku iskazano je i interesovanje za aktuelna politička dešavanja, i ovom prilikom konstatovano da je ova pitanja najbolje rješavati u okviru nadležnih institucija sistema.  

Komentari: 0

Novi komentar