"Kulminacija mržnje prema Medojeviću"

DF: Katnić se upustio u nove zloupotrebe službenog položaja

Umjesto da zbog brutalnog gaženja Ustava i zakona momentalno podnese ostavku, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić se upustio u nove zloupotrebe službenog položaja pišući saopštenja u kojima je glavni narativ patološka mržnja prema Nebojši Medojeviću i Demokratskom frontu (DF), ocjenjuju u tom političkom savezu. 
Objavljeno: 09. 12. 2018 - 14:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Tako je juče čitav dan potrošio na objašnjenju kako je formirao još jedan slučaj protiv Nebojše Medojevića i to u trenutku dok se ovaj nalazio u Kliničkom centru Crne Gore zbog vidno pogoršanog stanja, iako je GST umjesto nesuvislog saopštenja, jednim drugim rešenjem za manje od jednog minuta mogao da riješi društvenu krizu izazvanu između ostalog i njegovim nekontrolisanim ponašanjem"; kazali su iz DF-a.

Medojević je, kako ističu iz DF-a, po Katnićevom nalogu pozvan u Osnovno državno tužilaštvo da zbog tvrdnji u Skupštini bude saslušan "u svojstvu građanina i poluosumnjičenog".

"Nakon što je tužiocu Šišević, Nebojša Medojević saopštio da je on poslanik u crnogoroskom Parlamentu i da ako želi da izgovorenu riječ u Skupštini kvalifikuje kao krivično djelo, prvo mora da mu skine imunitet, a tek onda da ga sasluša, napustio je saslušanje ne želeći da davanjem odgovora učestvuje u protivzakonitom djelovanju tužilaštva. Pozvati poslanika na saslušanje u već najavljenom svojstvu osumnjičenog, kršeći sve međunarodne Konvencije o slobodi govora i mišljenja, a da mu se prije toga ne skine imunitet može jedino u Crnoj Gori, za šta smo dobili i potvrdu od Višeg i Apelacionog suda koji su prošle nedjelje donijevši rešenje o „stavljanju u zatvor „ likvidirali Ustav i uveli opštu hajdučiju i bezakonje u Crnu Goru. Čak i po ovom nakaradnom tumačenju Višeg i Apelacionog suda Nebojša Medojević je svoje stavove o Glosariju saopštio u Skupštini za vrijeme plenumske rasprave", ističu iz DF-a.

To je, kako ocjenjuju, samo jedan od dokaza da se radi o ličnoj mržni Milivoja Katnića prema Nebojši Medojeviću koja je kulminirala juče "naređenjem GST-a Osnovnom državnom tužilaštvu da Medojevića gone za krivično djelo lažno prijavljivanje."

"Da bi se neko krivično gonio za lažno prijavljivanje taj neko je trebalo prvo da podnese krivičnu prijavu i da tužilaštvo u fazi izviđaja utvrdi da se radi o lažnom prijavljivanju. U konkretnom slučaju, Nebojša Medojević nije podnio nikakvu krivičnu prijavu, već je zbog saopštenih saznanja u Skupštini o vezama vlasnika Glosarija i Milivoja Katnića odmah od istog Katnića procesuiran u osumnjičenog, što predstavlja kriminalnu zloupotrebu službenog položaja, i da kojim slučajem imamo VDT–a, kao što ga nemamo, ovaj bi ga morao smijeniti istog trenutka. Takođe se postavlja pitanje zašto je Milivoje Katnić u slučajevima tzv. državni udar i pranje novca, tražio od Skupštine da se Mandiću, Medojeviću i Kneževiću skine imunitet i odredi pritvor, da bi sad u koordinaciji sa Borisom Savićem i Mušikom Dujovićem uveo kategoriju kidnapovanja poslanika i stavljanja u zatvor bez ukidanja poslaničkog imuniteta koji izgleda jedino postoji dok traje sjednica", navode iz DF-a.

U tom političkom savezu smatraju da je odgovor jasan, jer je "njegova i njihova lična mržnja prema DF–u odavno izašla van Ustava, a jedan od rezultata tog progona je i najava uvođenja zakona o cenzuri koji je DPS najavio u januaru 2018. godine."

"Da diktatura ulazi u Crnu Goru na velika vrata potvrđuju udbaške metode primijenjene u protivzakonitom snimanju Andrije Mandića i Predraga Bulatovića, koje su u formi montiranih stenograma objavljene na sajtu tužilaštva kako bi se pripremio teren za hapšenje Andrije Mandića i Predraga Bulatovića zbog navodnog ometanja pravde. Jedini koji svim mogućim zloupotrebama ometa pravdu je upravo Milivoje Katnić ali smo uvjereni da je i njemu posle najnovijih skandala jasno da je pravda spora ali dostižna, i da je pitanje trenutka kad će krivično pravno odgovarati za svoja nepočinstva," zakjučili su iz DF-a.

Komentari: 6

09. 12. 2018 - 15:03

Bratija, Nastavlja da prijeti visokopozicioniranim državnim službenicima pokušavajući da im nametne svoja “iskrivljena” mjerila u odnosu na Ustav i Zakone. Koriste fasisticke, uličarske i metode rulje kako bi “urazumiti” Tuzioce Sudije i ostale da rade po njihovom diktatu “tumačenja” Ustavnih i Zakonskih normi...........
007

09. 12. 2018 - 15:54

NIKO NIJE JACI OD DRZAVE,SAMO BUDALE MISLE DA SU.
Lolo

09. 12. 2018 - 16:59

A vidji im pres, osta li ko doma hahaha
Tesla

09. 12. 2018 - 17:00

Ja u klin ti u plocu. Ove DF-ovce kruze okolo kao da je cio svijet blesav.Ali im nemoze biti.Nikako da shvate da imaju posla sa SPECIJALNIM DRZAVNIM TUZIOCEM. Da vas podsjetim: to je onaj isti koji je prije neko vrijeme tuzio i hapsio u aferi Budva kada ste ga vi,Demokratski Front,dizali do nebesa.
Nk

09. 12. 2018 - 17:46

Sta bi sa gradjanskim ratom, prslucima žutim i nemirima
CRNOGORAC

10. 12. 2018 - 03:54

ZAR NJIMA DO SAD VISE NIJE JASNO DA JE KATNIC JACI OD DF I CIJELE OPOZICIJE ZAJEDNO .
Novi komentar