Manje- više ispunio sve svoje snove

Kirk Daglas proslavio 102. rođendan i ima samo jednu želju

Američki filmski institut izdao je 1999. listu 50 legendi iz zlatnog doba Holivuda. Danas ih je živo samo troje: Sofija Loren (84), Sidni Poatje (91) i Kirk Daglas, koji je danas napunio 102 godine.
Objavljeno: 09. 12. 2018 - 18:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Imaćemo zabavu za porodicu  i najbliže prijatelje. Doći će svi moji momci i puno unuka. I dobri prijatelji poput Džefrija Kacberga, Stivena Spilberga i Rona Majera", izjavio je Daglas agenciji DPA.

Barta Lankastera izdvojio je kao kolegu iz zlatnog doba Holivuda koji mu najviše nedostaje.

"Fale mi moji stari prijatelji kao što je Lankaster. Zvao sam ga 'Boit', a on mene 'Koik'. Bio je divan prijatelj, jako mi nedostaje", kaže Daglas.

Najveća želja za 102. rođendan mu je da svijet postane bolje mjesto za život.

"Toliko je puno netrpeljivosti... Želim da ljudi jedni prema drugima budu ljubazniji i pokazuju više poštovanja", rekla je holivudska legenda.

Daglas je svojevremeno upozorio na izbor Donalda Trampa za američkog predsjednika i na govor mržnje prema migrantima.

"To me još uvijek zabrinjava. Svijet je u velikom neredu i na nama je da to popravimo, zbog naše djece i unuka. Pucnjave su svakodnevne, od škola do sinagoga. Ljude na ulici prebijaju i ubijaju. Svijet je toliko podijeljen i to mora prestati", istakao je slavni glumac.

Upitan je li što preostalo na "listi želja", Kirk Daglas kaže da je manje- više ispunio sve svoje snove.

"Imao sam predivan život i imam fantastičnu porodicu. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio", zaključila je holivudska legenda.

Komentari: 0

Novi komentar