Milo Đukanović u u predsjedničkoj palati “Casa Rosada”

Brojne crnogorske zajednice najbolja spona za jačanje veza Crne Gore i Argentine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas u predsjedničkoj palati “Casa Rosada” u Buenos Ajresu sa predsjednikom Argentine Maurisiom Makrijem.
Objavljeno: 10. 12. 2018 - 17:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dva predsjednika su izrazila zadovoljstvo drugim susretom u posljednjih nešto više od dvije godine, uz spremnost da se preciziraju mogućnosti konkretne saradne u oblasti ekonomije, prehrambene industrije, trgovine i novih tehnologija.

djukanovicmakri2Konstatovano je da Sporazum o kulturnoj saradnji, koji će danas biti potpisan, uz raniji o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, olakšicama u viznom režimu, kao i niz drugih koji su u pripremi, predstavljaju solidnu normativno pravnu osnovu za to.

djukanovicmakri4

I predsjednik Đukanović i predsjednik Makri su posebno naglasili ulogu brojne crnogorske zajednice koja je trajan most prijateljstva između naših naroda i država, ali i najbolja spona za jačanje ukupne saradnje.

milodjukanovicmaurisiomakri3

O tome najbolje svjedoči i zajedničko obilježavanje 200 godišnjice od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, što je glavni povod za ovu Đukanovićevu posjetu.

 

Komentari: 2

Argentina

10. 12. 2018 - 18:14

Dobro da je predsjednik Crne Gore,M.Djukanovic licno otisao u Argentinu. Da je to uradio neko iz Beograda (poput pihtije Dacica ili Vucica) ili ne daj boze, SPC poglavara u Crnoj Gori -Amfilohija, stanovnici Argentine bi pomislili da im je u posjetu dosao neko iz Crno Gorskog regiona Srbije.
svecenik

11. 12. 2018 - 08:26

Eto cojek bi pomislio da je na misi kad cuje kako siri bratsku ljubav , slogu i solidarnost medju crnogorcima u Argentini da ne zna da u samu CG sve zavadi i pozatvara .
Novi komentar