Saopšteno iz PG Biroa

Podgorica će se pobratimiti sa jednim bosanskim gradom

Ambasador Bosne i Hercegovine Vinko Radovanović želi da se Podgorica pobratimi sa jednim bosanskim gradom, istakavši da će intenzivno raditi na tome u narednom periodu.
Objavljeno: 12. 12. 2018 - 13:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je kazao, u Podgorici se veoma ugodno osjeća i zahvalio se što mu je Podgorica pružila idealne uslove za život.

On je na sastanku s gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem dogovorio da se na proljeće iduće godine organizuje biznis forum na kome će privrednicima iz BiH biti predstavljeni investicioni potencijali Podgorice.

“Svi smo u regionu upućeni na iste probleme i tragamo za istim rješenjima. To otvara prostor da jedni od drugih učimo i pozajmljujemo iskustva. U tom smislu radujemo se tome da intenziviramo komunikaciju i produbimo saradnju, u prvom redu sa Sarajevom, a onda i sa drugim gradovima u BiH”, dodao je Vuković.

On je naveo da Podgorica trenutno priprema nekoliko projekata u okviru Interreg programa sa više gradova iz Bosne i Hercegovine, i to u oblastima vinskog turizma, energetske efikasnosti i razvoja biciklističkog saobraćaja.

Pored toga, Vuković je predložio da se razmotri predlog da neki od bosanskih privrednih subjekata veže svoje proizvodne kapacitete za jednu od biznis zona u Podgorici.

Komentari: 0

Novi komentar