Za izgradnju objekata stanovanja za raseljena lica

Glavni grad ustupio zemljište i obezbijedio komunalno opremanje vrijednosti više miliona eura

“Želim da izrazim zadovoljstvo činjenicom da smo danas uručili ključeve od 51 stambene jedinice za najugroženije porodice u kampu Konik u okviru Regionalnog stambenog programa I na taj način trajno i kvalitetno riješili stambeno pitanje za 171 porodicu, pripadnike najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika”, saopštila je zamjenica gradonačelnika dr Sladjana Vujačić na dodjeli ključeva za raseljena lica na Kampu Konik.
Objavljeno: 12. 12. 2018 - 16:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zamjenica je podsjetila da je Glavni grad, donošenjem Odluke o učešću u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja sa pratećim sadržajima za potrebe raseljenih i interno raseljenih lica, sa posebim osvrtom na kamp Konik, za te namjene ustupio zemljište površine oko 14 hektara, kao i obezbijedio komunalno opremanje navedene lokacije, što predstavlja participaciju vrijednu više miliona eura.

“Ovo, kao i brojne druge aktivnosti koje se sprovode na ovom planu predstavljaju čvrst dokaz da se i lokalna samouprava i država Crna Gora na pravi način odnose prema potrebama najranjivijih grupa stanovništva, a pogotovo kroz rješavanje najvažnijeg egzistencijalnog pitanja za porodice koji su dugi niz godina živjele u veoma teškim uslovima”, istakla je zamjenica Vujačić.

Zamjenica je naglasila da Glavni grad, pored višemilionski vrijednih zemljišta, sa komunalijama, koja ustupa za rješavanje stambenih potreba kategorija stanovništva sa naglašenom socijalnom komponentom, godišnje izdvaja oko tri miliona eura za razne aktivnosti iz oblasti socijne i dječje zaštite.

“Na kraju, želim da istaknem da će gradska uprava i ubuduće snažno podržavati sve socijalne programe, pogotovo one koji se odnose na raseljena i interno raseljena lica, a sve sa ciljem da njiova integracija na lokalnom nivou bude što efikasnije sprovedena”, zakljucila je zamjenica.

Podsjećamo i da su gradske službe bile uključene u uređivanje prostora oko i unutar stambenih jedinica, kao i njihovo održavanje.

Osim zamjenice gradonačelnika, prosutnima su se obratili Kemal Purišić, Ministar rada i socijalnog staranja, Aivo Orav, Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Robert Weber, Ambasador SR Njemačke, Džudi Quo zamjenica Ambasadorke SAD-a u Podgorici, Roberta Monteveki (UNHCR) kao i korisnici Regional Housing Programa. (RHP)

Komentari: 0

Novi komentar