Marković na premijerskom satu

Katnić je bio ikona dijela opozicije kada je hapsio članove DPS-a

Predsjednik Vlade Duško Marković  ocijenio da ne mogu biti stavljeni u istu ravan izjava predsjednika Đukanovića iz 2013. da iza ubistva urednika Dana Duška Jovanovića stoje određeni krugovi u Beogradu bliski predsjedniku nekadašnje SRJ Vojislavu Koštunici i tvrdnje Nebojše Medojevića na račun glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.
Objavljeno: 12. 12. 2018 - 19:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Predsjednik Đukanović se odazvao pozivu Tužilaštva i otišao tamo. A Medojević neće da ode tamo i potvrdi ono što je rekao za čovjeka. Gdje tu ima sličnosti? Nema sličnosti. Predsjednik je otišao u Tužilaštvo, ovaj neće da ode da kaže ono što je rekao javno i optužio ne samo Milivoja Katnića kao građanina nego Milivoja Katnića kao specijalnog tužioca. To nije samo optužba nesuvisla njega kao građanina nego državne institucije Crne Gore odnosno države. Ako kažete za nekoga da je silovatelj osobe na teritoriji druge države, a ta država kaže da tamo nije bilo te osobe nikada nit' se pojavljivala nit' je živjela – šta je to nego laž i podvala i kleveta. I za to se mora odgovarati“, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je podsjetio da je dio opozicije hvalio glavnog specijalnog tužioca kada je on nalagao pritvaranja članova Demokratske partije socijalista.

„Pa ne može biti da je specijalni tužilac odličan i najbolji na kugli zemaljskoj kada hapsi ljude iz DPS-a. Ovdje ste ga veličali, ovdje ste zbog toga tražili da Specijalno tužilaštvo preuzme djela iz oblasti izbornog zakonodavstva jer je on bio za vas ikona. A kada zakon zakuca na vaša vrata – e onda ne valja ni tužilac, ne valja ni zakon, ne valja ni sistem.,“ – rekao je po Marković.

Nijesam tu da dokazujem sposobnost liderstva, nego zbog rezultata

Na ocjene poslanika Miodraga Lekića koji je rekao da je njegov stav i stav „demokratske javnosti“ da je predsjednik Vlade nedavno „opskurno napadnut iz sredine oko predsjednika Đukanovića“ i da premijer treba da izabere hoće li biti „sivi činovnik ili čovjek reformi“ predsjednik Marković je rekao da se nije u šezdesetoj godini prihvatio premijerske dužnosti da bi dokazivao sposobnost svog liderstva.

„Nego kao odgovoran čovjek da napravimo nešto na temelju naše politike, da naš rezultat bude makar dva posto bolji od onog prethodnog rezultata. I zbog toga mi govorimo danas o našim rezultatima u ove dvije godine. Pa me onda kritikuju: 'zbog čega vi govorite o vašim rezultatima?' Pa o čijim to rezultatima da govorim? Jesam li ja dobio mandat i zadatak da ova vlada napravi rezultat? Od svoje partije i od mojih koalicionih partnera. Dakle, gospodine Lekiću, ja s tim nemam problem. Ni sa kolumnama ni sa kritičnim pristupom ni sa analizama. Kažem ono što mislim i uradim ono što sam obećao! To je moj princip, sviđalo se to nekome ili ne. Šta god ko mislio o tome. A mislim da ste se u to uvjerili ako hoćete biti realni“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

 

Komentari: 2

Vanja

12. 12. 2018 - 23:15

Postovanje!gos.,premijeru Markoviću.Jasno,glasno,sa stavom.Bravo!!!
BODIN

14. 12. 2018 - 19:43

Pojasni za koja krivična djela je hapsio ČELNIKE DPS -A
Novi komentar