Grčki investitor

Statis nakon Svetog Stefana "Aman" dovodi u Cavtat

Grčki investitor Petros Statis ovih dana ponovno se aktivirao na realizaciji projekta Amanresorts Cavtat, najluksuznijeg turističkog projekta u Hrvatskoj koji bi čak mogao dospjeti na listu strateških projekata Hrvatske, što bi bilo korisno kako bi se što prije riješila pitanja prostornog planiranja i pomorskog dobra, piše Poslovni dnevnik.
Objavljeno: 14. 12. 2018 - 14:13 Promjenite veličinu teksta: A A A
Statis nakon Svetog Stefana Aman dovodi u Cavtat
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zbog toga se investitor angažovao na svim poljima, od državne administracije do lokalne uprave, nezvanično saznaje Poslovni.

Reaktivacija projekta uslijedila je nakon više od tri godine kako je Amanresorts Cavtat trebalo da bude otvoren, no zapeo je na nekoliko nivoa, od upravljačke do administrativne, iako Statis nikada od njega nije odustao.

“Uvjeren sam da će projekat Amanresorts Cavtat biti uspješno završen i zajedno s drugim Aman projektima u blizini, Amanresorts Venecija i Sveti Stefan, postati zvijezda turističkog sektora jugoistočne Evrope” kazao je Petros Statis još u proljeće 2015. kad se saopštenjem oglasio da pojasni zašto je iznenada zatvoreno gradilište.

 

statisok

 

Tada je saopštio da su postojali problemi u kompaniji Bonvena Hoteli koja se trebala brinuti o projektu, a koju je u međuvremenu Statis preuzeo, te da je cijeli lanac luksuznih hotela Amanresorts prošao kroz proces promjene vlasništva.

Za realizaciju Statisu navodno treba prilagoditi prostorno-planske dokumente, a treba postići i dogovor o korišćenju pomorskog dobra ispod resorta, s obzirom na to da investitor za svoj projekat težak oko 30 miliona eura traži zatvaranje plaže.

 

Komentari: 0

Novi komentar