Odgovorni za pljačku beranske filijale

Pljačkašima Prve banke 14 i po godina zatvora

Vijeće sudije Višeg suda u Bijelom Polju Vukomira Boškovića zbog razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja osudilo je na četiri godine zatvora Gorana Milašinovića iz Bara, dok su Beograđani Milan Brkić (21) i Filip Marjanović (20), te Podgoričanin Miloš Ceković (33) osuđeni na jedinstvene kazne po tri i po godine.
Objavljeno: 15. 12. 2018 - 08:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Optuženima je izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja novca u iznosu od 28.700 eura, kao predmeta izvršenja krivičnog djela, dok se za preostali iznos novca u iznosu od 132.336 eura, oštećena Prva banka Crne Gore se radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahtjeva upućuje na parnični postupak. Nakon saopštene presude, prema okrivljenima je ukinut pritvor, pišu Vikend novine.

Njima je stavljeno na teret da su odgovorni za pljačku beranske filijale Prve banke, 13. marta ove godine. Povodom tog događaja Uprava policije je saopštila da su dvojica maskiranih muškaraca tog jutra oko 9.20 sati naoružani ušli u banku. Jedan je, uz prijetnju pištoljem, primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac. Tokom pljačke pucali su uvis, a potom pobjegli sa 150.000 eura. Sat kasnije na putu ka Rožajama uhapšeni su Brkić i Marjanović.

“Nakon što su Brkić i Marjanović počinili krivično djelo, i uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili oko 150. 000 eura, na štetu Filijale Prve banke u Beranama, dali su se u bjekstvo vozilom “peugeot” u pravcu Rožaja koji je imao taksi obilježja, kojim je upravljao Ceković, dok je Milašinović upravljao vozilom “golf VI” koji se kretao ispred njih”, kaže se u saopštenju policije.

Komentari: 2

Rašo

15. 12. 2018 - 09:10

Za oružanu pljačku ovako niske kazne. Pa ovo se neko sprda sa zakonom Ovi ispod 10 godina niukom slučaju nijesu trebali dobiti.
Gradjnski

16. 12. 2018 - 14:10

Plcljive sudie nijesu smjeli vise, jer je u pitanju l banka, ndaj boze da je npr. Lovcen, dobili bi smrtnu, iako je ukinut!
Novi komentar