"Potrebna minimalna sloga"

Joković: Usitnjena opozicija ne može naprijed

Opoziciji je potrebna minimalna sloga, jer usitnjena ne može naprijed, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije, (SNP) Vladimir Joković.
Objavljeno: 15. 12. 2018 - 09:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je rekao opozicija ima veliku odgovornost i prema Crnoj Gori i prema "našim vjernim predugo napaćenim biračima".

Komentarišući hapšenje poslanika Nebojše Medojevića bez skidanja poslaničkog imuniteta i najavljeno hapšenje Medojevićevog kolege Milana Kneževića, kao moguće odgovore opozicije s tim u vezi, Joković je poručio da opoziciji treba nova strategija.

"U svakom slobodoumnom građaninu Crne Gore koji poštuje Ustav i zakone i drži do časti i pravde, a nije idolopoklonik ili jako indoktriniran, ovaj događaj je izazvao veliku mučninu. Tužno je da oni kojima je povjereno sprovođenje zakona traže rupe u zakonu i tumače pojedine odredbe po svojoj želji ili želji nadređenih!", rekao je Joković za Dan.

Prema njegovom mišljenju tužnije je kako se pojedinci utrkuju da aminuju ovu po svemu neustavnu odluku, a kad se donese drugačije rešenje, ćute i ne pada im na pamet da se javno pokaju.

"O griži savjesti da i ne govorimo. Čudno je da vladajuća struktura, pošto ima većinu u parlamentu, nije izglasala skidanje imuniteta i da ovo bude zakonito. Očigledno da je za to postojao neki razlog, vjerovatno nesloga ili bahatost, u stilu možemo kako nam se hoće", rekao je Joković.

U ovom slučaju, smatra on, svi su gubitnici.

"A najviše Crna Gora i njena evropska perspektiva i ona je za najmanje jedan korak bliže Balkanu nego Evropi", ocijenio je Joković.

Komentari: 5

@

15. 12. 2018 - 10:11

neophodno je da se svi stavite pod komandu cetnickoga vojvode Mande i majora BRANKE MILIC.naravno i Abazovic i Krivokapic bi dobili neke nize cetnicke cinove ali bi formacijski bili ispod cina majora.
Tesla

15. 12. 2018 - 11:33

Placem od smijeha. Jokovic govori o napacenom opozicionom birackom tijelu i brine se o evropskom putu CG. Da sam pecurke jeo pa hajd da pomislim da haluciniram. O kome vi to Jokovicu? Slijepi misevi u Ugandi znaju kakva ste vi opozicija. A onamo dje ste pukom srecom vlast vlada rasulo i totalno negiranje drzave. Molim vas,manite se bajki i prica u koje ni vi sami ne vjerujete. Umjesto da se u parlamentu borite za povecanje minimalca,boljih uslova za penzionere, stvarate uslove za nova radna mjesta itd. VI,OPOZOCIJA,napacenog birackog tijela,i dalje lazete narod,primate plate za nerad i vaninstitucionalno rusite drzavu!!!Da ne nbrajam jos jer bi mi pola dana trebalo da sve ispisem. Ostacete Jokovicu,svi vi zajedno ,crno slovo u istoriji CG.Zar nema vece tragedije od toga?U stvari,pitam se,dali ste vi uopste svjesni toga?
Goran

15. 12. 2018 - 12:03

Svi su oni nastali dijeljenjem Snp_a
Dado-Berane

15. 12. 2018 - 16:30

Pametan potez Snp-a jedino tako tri poslanika mogu da imaju posto samostalno jedva dva ako budu imali srece od ta dva jedno mora biti zena a jedan presjednik partije e sad za Dragoslava Scekica u toj kombinaciji mjesta nema preporuka najpodmuklije partije na svijetu trazuti siroki front pa i sa DF jer tako mogu da oslabe Demokrate a i Dragoslavu obezbjede prolaz u Milovu vlafu da ne mora vuse da se kruje po kafanama Podgorickim sa funkcionerima Dps toliko za sad.
CRNOGORAC

16. 12. 2018 - 03:15

kako to sad usitnjena a snjima si bio ispred skupstine na protestima to ti je ono ocu kakat necu kakat i vi imate sanse isto koliko i df.
Novi komentar