Premijerovo pismo zahvalnosti kancelaru Sebastijanu Kurcu

MARKOVIĆ: Austrija dodatno učvrstila naš put ka članstvu u EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Austiji i federalnom kancelaru Sebastijanu Kurcu na uspješnom predsjedavanju Savjetom Evropske unije u prethodnih šest mjeseci i zahvalio na podršci da zemlje članice daju saglasnost da Crna Gora otvori poglavlje 27.
Objavljeno: 15. 12. 2018 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Uvjeravam Vas da će Crna Gora odgovorno i sa punom sviješću o kompleksnosti i važnosti pregovora pristupiti ispunjavanju ovih i svih ostalih obaveza. Put Crne Gore ka EU bilježi kontinuirani pozitivan trend, a novo otvoreno poglavlje je motivacija za dalje temeljne reforme i proces pridruživanja koji svakog dana donosi sve vidljiviji kvalitet za naše društvo i građane“, naveo je predsjednik Marković u pismu zahvalnosti kancelaru Kurcu, poslatom u susret završetku austrijskog predsjedavanja Savjetom EU.

Konstatujući da je Austrija, kao i uvijek, pokazala da je na visini zadatka, premijer je naveo da Crna Gora posebno cijeni pozitivne i ohrabrujuće poruke kancelara Kurca upućene našem regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

budvaduskomarkovicisebastijankurc2

„Kao zemlja koja poznaje, razumije i podržava region Zapadnog Balkana, i specifičnosti svake zemlje pojedinačno, Austrija je dodatno učvrstila put svih nas ka tom cilju i trajnoj stabilizaciji ovog područja“, navodi premijer Duško Marković u pismu upućenom austrijskom saveznom kancelaru Sebastijanu Kurcu.

Premjer Marković na kraju pisma zaključuje da evropska budućnost regiona nema alternativu, i poručuje austrijskom kancelaru da na Crnu Goru može uvijek računati kao partnera ka ovim vrijednim ciljevima.

Komentari: 4

Pismo i TVCG

16. 12. 2018 - 00:37

Večeras na Dnevniku Javnog servisa najmanje tri puta su naglasili da je Marković zahvalio Austrijskom kancelaru ne navodeći mu ime. Pretpostavljam iz čistog straha, zbog prezimena kancelara Austrije.
Kobac

16. 12. 2018 - 06:11

Prezime mu je - Njegovo veličanstvo! Kud' ćeš više...!?!
enis

16. 12. 2018 - 11:45

A bivsi se premijer izvinuo austrougarskoj monarhiji zbog "teroriste i cetnika " Gavrila Principa .
129er

04. 03. 2019 - 23:51

Zasto bi se izvinjavao za Principa, pa nije bio Crnogorac
Novi komentar