Ski opening događajem

Otvorena turistička sezona na Žabljaku (VIDEO)

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u subotu, 15.decembra,  zvanično je otvorena turistička sezona na Žabljaku. „Ski opening“ privukao je više stotina zadovoljnih posjetilaca koji su uživali u bogatom zabavnom programu, popustima i besplatnim sadržajima.
Objavljeno: 15. 12. 2018 - 14:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih iz Podgorice do Žabljaka  koji su uživali na  snijegu i raznovrsnim besplatnim sadržajima(animatori, sanke, ski pas, instruktori skijanja  avanturistički park, šetnja krpljama I dr. )  na skijalištu Savin Kuk.

zabljak3

Na ski-stazama zabavljali su ih DJ Mr Jolls, mažoretke, uz besplatno piće i degustaciju i pripremu kačamaka. Žurka se nastavila u večernjim časovima , kada je na Trgu Durmitorskih ratnika, poznata grupa Senkina Đeca održala koncert uz besplatnu hranu i piće, svečano paljenje lampica na jelki i vatromet. Takođe, lokalne turističke organizacije Kotora, Budve i Bara podržale su organizaciju „Ski opening“ događaja do Žabljaka i nazad iz ovih gradova. 

zabljak2

Događaj koji je animirao veliki broj ljudi u subotu dio je „Ski openinig“ vikenda i nastavlja se u nedjelju, 16. decembra, a posjetioce  očekuju snižene cijene jednodnevnog ski-pasa od 50 %. I u nedjelju je organizovan besplatan autobuski prevoz za zainteresovane iz Podgorice.

U petak, 14. decembra direktorica Nacionalne tursitičke organizacije održala je radnu večeru sa predstavnicima domaćih medija i tom prilikom im predstavila ponudu za predstojeću zimsku sezonu.

zabljak5

"Na Žabljaku se ove sezone očekuju manje saobraćajne gužve na skijalištu Savin kuk jer je podnožje skijališta dobilo novu putnu infrastrukturu. Izgrađen je novi pristupni put, kao i parking. Završeni su svi potrebni radovi  na sanaciji i uređenju skijaških terena kako bi skijalište funkcionisalo sigurno i bezbjedno.  U NP Durmitor u ponudi je i novi nacionalni restoran koji nudi tradicionalne domaće specijalitete durmitorskog kraja, a novina na Žabljaku je staza za nordijsko skijanje koja se nalazi u samom centralnom dijelu grada, što znači da je lako pristupačna gostima.

Novina koja će svakako obilježiti ovu zimsku sezonu na sjeveru je očekivano otvaranje turističkog rizorta Kolašin 1600. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600. Skijašima na tom dijelu Bjelasice biće na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski- staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta.“, kazala je Željka Radak Kukavičić.

zabljak4Nakon Žabljaka, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sličan događaj organizovaće i u Kolašinu.

 

Komentari: 2

Goran

15. 12. 2018 - 15:23

Na Abljaku sam ,sve je ovo super ali ako se i dalje bude ovako cistio (ili bolje reci necistio) snijega sa ulica i trotoara zaludu su vam sve manifestacije. Problem je sistemski mora se mijenjati nece nam pomoci ni stitine zicara i staza.
Od JADRANA do SJEVERA

15. 12. 2018 - 19:26

Glavno je da ,,kačamaka,, ne hvali
Novi komentar