General Dakić i državni sekretar Filipović

Obišli pripadnike IX kontingenta u Avganistanu

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović, posjetili su IX kontingent Vojske Crne Gore u misiji Resolute support u Avganistanu.

Objavljeno: 15. 12. 2018 - 16:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom susreta sa pripadnicima kontingenta, u bazi Marmal, načelnik GŠ je pohvalio njihov rad i zalaganje, čestitajući im na uspješnom izvršavanju dodijeljenih zadataka. Filipović je naglasio da su prethodni kontingenti postavili visoke standarde i da ih je potrebno održavati, te da je učešće u misiji veliko iskustvo, izuzetno značajno za usavršavanje dostignutih sposobnosti. 

avganistan4

Major Rade Stijepović, komandant IX kontingenta se u ime svih vojnika zahvalio na posjeti i istakao da će nastaviti da zadatke realizuju odgovorno, i neprekidno težiti da se dostignuti standardi održe, ali i podignu na još viši nivo.

avganistan2

General Dakić i Filipović sastali su se i sa komandantom Komande Sjever (TAAC North),  brigadnim generalom Klafusom i njegovim zamjenikom, pukovnikom Bogartom, koji su posjetioce iz Crne Gore upoznali sa trenutnom situacijom u Avganistanu. Komandant je istakao da mu je čast što ima priliku da se sastane sa načelnikom Generalštaba Vosjke Crne Gore i državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Crne Gore i zahvalio se povodom učešća Crne Gore u međunarodnim misijama.  
Pripadnici kontingenta upoznati su sa zadacima i aktivnostima koji se trenutno realizuju u Vojsci Crne Gore. 

avganistan-1

Načelnik GŠ i Filipović obišli su danas i Združeni operativni centar TAAC North, i sastali se sa  komandantom Hrvatskog kontingenta, kao i komandirom Međunarodne čete za zaštitu snaga u čijem sastavu je i vod VCG u misiji Resolute support.
Pripadnicima kontingenta danas su uručene medalje za učešće u misiji.

Komentari: 0

Novi komentar