Autobus se prevrnuo kod Leskovca, troje poginulo, 32 povrijeđeno

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila noćas nešto prije dva sata nakon ponoći na ulazu u Leskovac kada se prevrnuo makedonski autobus koji je saobraćao iz pravca Skoplja ka Beogradu, javlja Blic.
Objavljeno: 16. 12. 2018 - 10:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

RTS prenosi da su u ovom udesu povrijeđene 32 osobe.

U bolnicu u Leskovcu je prevezeno 28 osoba, dok su četiri osobe zbrinute u niškoj bolnici

Na licu mjesta, kako prenosi Blic, zatečen je stravičan prizor autobusa prevrnutog u sniježnoj mećavi. Niškoj Hitnoj pomoći upućen je poziv da pošalje dvije ekipe ali su, po pristizanju vijesti sa terena, poslate još tri medeicisnke ekipe da pomognu u zbrinjavanju povrijeđenih.

”Autobus je bio okrenut na bok, troje putnika je zatečeno bez znakova života. Ekipe Hitne pomoći iz Leksovca koje su prve stigne na lice mjesta ukazivale su pomoć povrijeđenima i vršile su trijažu. Bilo je putnika koji su bili zarobljeni u autobusu. Njih su solobodili pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a. Najteže povrijeđene smo transportovali u KC Niš. Jedan od pacijenata koji je prvi zbrinut, imao je simptome preloma lobanje”,  kaže jedan od ljekara Hitne pomoći iz Niša koji je učestvovao zbrinjavanju.

U toku je policjski uviđaj i utvrđivanje uzroka nesreće autobusa. Da li je vozač zadrijemao ili je autobus sletio usljed drugih razloga, biće utvrđeno nakon uviđaja i prvih nalaza istrage.

(foto: ras)

Komentari: 0

Novi komentar