Uskoro počinje projekat revitalizacije mreže vrijedan preko 22 miliona

Crnogorski elektrodistributivni sistem je, nakon što je Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda izvršila detaljan pregled ponude Konzorcijuma kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o. Nikšić, i utvrdila da jeispravna, donio odluku o izboru najpovoljnije ponude u postupku javne nabavke radova za potrebe Projekta revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske elektroenergetske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore.
Objavljeno: 16. 12. 2018 - 11:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Sa navedenim izvođačem radova će biti zaključen okvirni sporazum na period od 24 mjeseca. Ukupna vrijednost predviđenih radova za vrijeme trajanja okvirnog sporazuma, sa uračunatim PDV-om, iznosi 22 miliona i 400 hiljada eura, dok će u prvoj godini trajanja okvirnog sporazuma biti izvedeni radovi u ukupnoj vrijednosti od oko 12 miliona i 400 hiljada eura''-navedeno je u saopštenju CEDIS-a.

Početak radova je planiran za februar naredne godine.

''Projekat revitalizacije srednjenaponske (SN) i niskonaponske (NN) elektroenergetske mreže dio je plana investicija za period od 2019. do 2021, kojim je predvidjena realizacija investicionih projekata u iznosu od 81,6 miliona eura.

Kroz Projekat revitalizacije, u periodu 2019-2021, u SN mreži će biti adaptirano oko 480 km mreže, što čini oko 13 odsto SN nadzemne mreže i oko osam hiljada stubnih mjesta, dok će u okivru NN mreže biti adaptirano oko 990 km mreže i oko 28 hiljada stubnih mjesta''-dodaje se u saopštenju.

Kako dodaju, značajan dio sredstava biće izdvojen za revitalizaciju srednjenaponske i niskonaponske mreže sa koje se napaja ruralno područje opština na sjeveru.

''Realizacijom ovog projekta obezbijediće se pouzdanije i kvalitetnije napajanje električnom energijom, kao i manji broj prekida, a biće stvareni i infrastrukturni preduslovi za priključenje novih korisnika''-zaključeno je u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar