"Majkl je igru učinio globalnom"

Lebron o Džordanu: Kao da sam sreo Boga

Najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms u subotu uveče sreo se sa vjerovatno najboljim košarkašem u istoriji sporta Majklom Džordanom.
Objavljeno: 16. 12. 2018 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zvijezda Los Anđeles Lejkersa je predvodila svoj tim protiv ekipe čiji je Džordan vlasnik - Šarlot Hornetsa, a Džejms se usput prisjetio i prvog puta kad je sreo legendarnog Džordana.

Bilo je to u junu 2001. godine.

"Rekao sam već, kao da sam sreo Boga po prvi put. Tako sam se osjetio kao šesnaestogodišnjak kad sam sreo Majkla", kaže Džejms.

Džordan je tada imao 38 godina, Lebron je bio srednjoškolac, odakle će 2003. godine direktno biti draftovan sa prvog mjesta. I sve vrijeme će do odlaska u Majami nositi broj 23 na leđima.

"Svaki put kad me pomenu među velikanima koji su igrali košarku i onima koji su postavili temelje i utabali joj put, dozvolili mi da budem u ovoj poziciji, uvijek je lijepo i pohvalno i bitno i za moj grad (Ekron, Ohajo)", kaže Džejms i priznaje da je u Ekronu svega malo, inspiracija, sredstava...

Zbog svega toga, sadašnji trenutak posmatra kao blagoslov. Sada Džejms ima skoro 34 godine i nalazi se 460 poena iza MJ na vječnoj listi strijelaca, gdje je Džordan na četvrtom mjestu.

"Majkl je igru učinio globalnom. On je zaslužan što ljudi širom svijeta dolaze da gledaju utakmice zbog njegove komercijalne privlačnosti, načina na koji je igrao košarku, zbog onoga ko je bio. On je odlika cijele ere", govori Džejms i objašnjava da je jedan od važnih momenata bio i uspjeh SAD u Barseloni 1992. godine.

Kada završi karijeru, volio bi da poslije Džordana postane drugi igrač koji je kupio jednu NBA franšizu. Džordan je to uradio 2010. godine sa, tada Šarlot Bobketsima za 275 miliona dolara.

Komentari: 0

Novi komentar