Beranska prodavnica kažnjena sa 200 eura

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 12 pritužbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od 200 EUR.
Objavljeno: 16. 12. 2018 - 13:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Inspektori su sa 200 EUR kaznili prodavnicu u Beranama nakon što su utvrdili da se evidencija nabavke i prodaje robe ne obavlja na propisan način.

Inspektori su prilikom kontrole frizerskog salona na Zlatici, prijavljenog za nelegalno obavljanje djelatnosti, utvrdili da se na navedenoj adresi nalazi porodični stambeni objekat bez oznake za obavljanje djelatnosti. Slično je bilo i kod prijave da M.U. iz Podgorice nelegalno izdaje stan, kada je prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se na navedenoj adresi nalazi privatan stan bez oznake za obavljanje djelatnosti.

Prilikom inspekcijskog nadzora Komunalnog preduzeća u Kotoru, prijavljenog za neuplaćivanje doprinosa zaposlenima, utvrđeno je da pritužba nije u nadležnosti Inspekcije rada, pa je proslijeđena Poreskoj upravi.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole A. R. iz Pljevalja i perionice S.A. iz tog grada, kotorskog YU Briva, Uniqa osiguranja i frizerskog salona Slađa iz Podgorice, Vector Sistem Securitya iz Nikšića i restorana Karavan iz Bijelog Polja.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole hotela Park, Play i Elena u Herceg Novom, Portonovog u Kumboru, podgoričkog restorana Potoci i NN osobe iz Podgorice.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajtawww.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari: 0

Novi komentar