Navodi se u čestitki predsjednika

Đukanović: Podgorica postala simbol dinamičnog razvoja Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 19. decembra,  Dana Glavnog grada, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu, odbornicima, građanima Podgorice i svim učesnicima svečane sjednice, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.
Objavljeno: 18. 12. 2018 - 13:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ovaj 19. decembar Podgorica slavi u godini jubileja koji podsjećaju na slavne datume iz jugoslovenske antifašističke borbe, u kojoj je narod Crne Gore visoko uzdigao zastavu slobode, i uz velike žrtve i stradanja vratio svoje nacionalno i državno dostojanstvo. To je prilika da s pijetetom i najdubljim poštovanjem odamo počast svim oslobodiocima, kao i onima koji su u decenijama socijalističke izgradnje podigli Podgoricu iz pepela, svima koji su doprinosili i doprinose razvoju i modernom izgledu našeg Glavnog grada, po kojemu je Crna Gora prepoznatiljiva”, navodi se u čestitci Đukanovića.

On ističe da je Podgorica postala simbol dinamičnog razvoja Crne Gore, koja je za kratko vrijeme nakon obnove nezavisnosti postala članica NATO alijanse i lider u evropskoj integraciji.

“Podgorica je u značajnoj mjeri i sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, nezamjenjivih odrednica savremene Crne Gore, koja značajno doprinosi stabilnosti cijelog regiona. Ubijeđen sam da će započeti i pripremljeni infrastrukturni i drugi projekti, uz domaćinsko i održivo upravijanje resursima i prostorom od strane podmlađenog vođstva, uz pomoć Vlade i svih državnih organa, davati puni doprinos daljem ekonomskom rastu i razvoju, i kroz osavremenjavanje usluga u zdravstvu, obrazovanju, turizmu, komunalnim i drugim djelatnostima, stvarati uslove za brže dostizanje evropskog kvaliteta života, ne samo u Glavnom gradu, već u cijeloj Crnoj Gori”, zaključuje Đukanović.

Komentari: 1

Freeman

18. 12. 2018 - 14:28

Podgorica je sinonim podgorizacije Crne Gore , iseljavanja sa sjevera i ekonomskog propadanja sjevera Crne Gore !.
Novi komentar