Radulovićeva organizacija pripremila zasjedu ubicama Gorana Đuričkovića

U optužnici koja je na provjeri u Višem sudu u Podgorici, a kojom se Nikšićanin Ranko Radulović, albanski državljanin Erogen Brajović i Kotoranin Igor Vukotić terete za stvaranje kriminalne organizacije u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela, navedeno je da Radulovićeva grupa planirala likvidaciju izvršioca ubistva Gorana Đuričkovića, prenose Dnevne novine.
Objavljeno: 20. 12. 2018 - 07:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Đuričković je ubijen u oktobru 2015. godine u Budvi, dok je s prijateljima sjedio u bašti svog lokala “Old Fišermans pab”.

Naime, u optužnici se navodi da je okrivljenom Darku Vickoviću bio zadatak da prevozi organizatora i pripadnike kriminalne organizacije na mjesta kriminalnog djelovanja, te da prati i prikuplja podatke o kretanju osoba koje su predviđene za likvidaciju, o njihovim vozilima kojima se kreću i vrši logistiku prilikom realizacije tog plana. On je u tome otkriven 11. oktobra 2016. godine u Nikšiću na putu kod jezera Slano.

“Kada se vozilom “ford” kretao ispred “pasata” kojim je upravljao okrivljeni Radoš Petrušić, a sa njim u vozilu su bili Ranko Radulović i Ratko Martinović sa pancirima i naoružani sa tri pištolja CZ kalibra 7.62, CZ kalibra 9 i Glok kalibra 9×19 sa više komada municije u istima. Tom prilikom, dodaje se u optužnici, napravili su zasjedu da likvidiraju izvršioce ubistva Gorana Đuričkovića u očekivanju da će tim putem bježati”, precizirano je u optužnici SDT-a.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 19 osoba, osim Radulovića, Brajovića,Vukotića, Vickovića, Petrušića, Martinovića, terete se i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Luka Radulović, Radivoje Preradović, Nenad Lubura, Ivan Todorović, Miladin Dedović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević.

 

Komentari: 0

Novi komentar