Predsjednica Zakonodavnog odbora sa italijanskom ambasadorom

Podrška Italije pribavljanju informacija od Evropskog suda za ljudska prava

Predsjednica Zakonodavnog odbora Skupštine Marta Šćepanović, sastala se danas sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori, NJ.E. Lukom Zeliolijem.
Objavljeno: 20. 12. 2018 - 14:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o radu Zakonodavnog odbora i uspostavljanju saradnje sa Parlamentom Italije. Sagovornici su se saglasili  o važnosti parlamentarnog dijaloga za razvoj i unapređenje demokratskih standarda. Takođe, istakli su da će se dodatno zalagati da kroz saradnju parlamentarnih radnih tijela unaprijede i ojačaju sveukupne odnose između dvije susjedne zemlje.

Poslanica Šćepanović upoznala je ambasadora Zeliolija sa konceptom rada Zakonodavnog odbora na čijem je čelu, kao i praksom pribavljanja informacija od Evropskog suda za ljudska prava kada su u pitanju pojedina zakonska rješenja.

Ambasador je izrazio spremnost snažne podrške ovom procesu, kao dugogodišnji član službe Stalne misije Italije pri Ujedinjenim nacijama u komisiji za ljudska prava.

Susret poslanice Šćepanović i ambasadora  Zeliolija bio je i prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnim pitanjima, ali i daljim koracima ka povezivanju Italije i Crne Gore.

 

Komentari: 0

Novi komentar