Rusija uskoro dobija prvu damu? Otkriveno ko stoji iza pitanja Putinu kada će da se ženi

Po moskovskim kuloarima već neko vrijeme kolaju priče da je dugogodišnja djevojka ruskog predsjednika, olimpijska šampionka Alina Kabajeva (35), postala nestrpljiva da postane zvanična gospođa Putin, a samim tim i prva dama Rusije.
Objavljeno: 21. 12. 2018 - 17:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema pisanjima ruskih medija, par se zabavlja duže od 10 godina, a postoje i spekulacije da imaju tajnu porodicu iako Kremlj do kategorički odbacuje.

Kabajeva, nekadašnja osvajačica olimpijskog zlata u ritmičkoj gimnastici, danas je direktorka velike medijske moskovske kuće čiji je novinar Aleksander Janašev na jučerašnjem godišnjem medijskom brifingu sa predsjednikom, Putinu postavio najneobičnije pitanje - kada planira da se oženi i kime?

Šef Kremlja osmehnuo se na provokativno pitanje očigledno zadovoljan što mu je postavljeno odgovorivši da svakako u budućnosti planira da ponovo stane na ludi kamen.

- Kao pristojna osoba moraću to da uradim prije ili kasnije - odgovorio je Putin novinaru koji mu je postavio “nezgodno” pitanje.

putin-i-djevojka-2

Putin, pak, nije precizirao s kim planira da se oženi, ali mnogi su pitanje protumačili kao pritisak same Kabajeve ili početak PR kampanje Kremlja koji planira da konačno otkrije identitet prve dame.

Vladimir Putin razveo se od svoje prve žene Ljudmile 2014. godine nakon što je par izašao u javnost zajedničkim saopštenjem.

Pitanje Putinovog ljubavnog života uglavnom je tabu tema u Rusiji, a sam predsjednik na takva pitanja postane pomalo nervozan.

Janušev, novinar tabloida “Lajfnjuz” pod kontrolom Kabajeve, dao je i uvod prije svog pitanja rekavši da je državnim medijima bilo zabranjeno da se dotiču te teme.

- Dakle, ovo pitanje je bukvalno došlo od Kabajeve. Odlično urađeno - primijetio je novinar Dmitri Kolezev.

 

Komentari: 4

Srecno bilo

21. 12. 2018 - 18:01

A idu li Pipun, vojvoda i Marko Milačić na svadbu
Pomorac

21. 12. 2018 - 18:46

PIpun će biti STARI SVAT, Marko ....... sa muške strane a zna se normalno ko je VOJVODA!
ocenj krasivaja djevuska

21. 12. 2018 - 18:25

To je davno provaljeno pa su spijuni objavili i slike djece . Onaj mali isti tajo . Da malo poraste i stekne iskustva moze ga zamijenit na muku neprijatelja ruskijeh i sveslovenskijeh .
bez brige

21. 12. 2018 - 18:59

Ne no ce bit suva qukuruza .
Novi komentar