Izabrani novi članovi Glavnog odbora URA

Na sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA izabrani su novi članovi: Esko Muratović, Lazar Miranović, Marija Radulović, Miodrag Đuranović, Valerija Saveljić, Vidoje Petričić, Milan Doderović, Slavko-Šole Janković, Miloš Perišić, Eldin Dobardžić, Jasmina Rastoder, Željko Kosović, Dragan Labudović, Nedeljko-Neno Janić, Adela Barba, Veljko Dedejić, Blažo Rađenović, Radoje-Rade Perović i Petar Vasović, saopšteno je iz ove partije.
Objavljeno: 22. 12. 2018 - 13:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je konstantovano da se URA u prethodnoj godini dodatno utemeljila na političkom nebu Crne Gore ali i da su pred političkom elitom brojni izazovi u narednoj godini.

Koliko je partija utemeljenija, kako kažu, svjedoči i proširenje Glavnog odbora novim članovima iz svih opštinskih odbora kao i istaknutim pojedincima koji su nedavno pristupili stranci.

U svom uvodnom izlaganju, predsjednik URA Dritan Abazović osvrnuo se na godinu na izmaku i podsjetio na sve sto je urađeno u prethodnom periodu.

“URA je 2018. jača nego 2017, a slabija nego što će biti naredne godine. Naš emancipatorski cilj će se sigurno ostavariti, jer Crna Gora mora završiti tranziciju i stati u red demkratskih država. URA je predvodnik toga procesa i naš je zadatak da ostanemo najprogresivnija građanska opcija koja će biti reper okupljanja u izgradnji pristojnog društva”, istakao je Abazović.

On je naglasio da URU čeka mnogo posla u narednom periodu i da pripremamaju određene novitete za proljeće i da je zbog toga važno da se građani naoružaju mudrošću i strpljenjem.

 

„Moramo biti ponosni što uprkos svim pritiscima, istim elanom ispunjavamo svoju profesionalnu ali i moralnu obavezu, borimo se za pravedno drustvo!”, kazao je lider URE.

„Ostaju izazovi prije svega u tome, da se građanima Crne Gore ponude najkvalitetnija rješenja za brojne probleme u društvu, izazovi u tome kako kod građana pojačati krediilnost i povjerenje prema pravoj proevropskoj i građanskoj snazi u društvu. Mi ćemo na tome predano raditi, kao i do sada, još predanije i temeljitije kako bi crnogorsko društvo počelo da liči na moderna evropska društva“, konstatovano je na sjednici.

Glavni odbor je zaključio da su zadovoljni učincima vlasti u opozicionim opštinama, uprkos brojnim problemima mješovitih i raznorodnih koalicija koje čine vlasti u tim gradovima.

„Imate situacije u kojima je jedna partija vladala gotovo tri decenije tim opštinama i duboko pustila svoje pipke i uspostavila jedan naopaki sistem, dobro poznat svim građanima Crne Gore. Pravi je izazov suprotstaviti se svemu tome i djelovati konstruktivo i stvaralački. Ali i to se uspjelo, naši predstavnici u lokalnim vlastima rade predano i pošteno, a interes građana uvijek stavljaju na prvo mjesto. Demontaža naopakog sistema ne izvodi se preko noći, a prethodna godina je pokazala da je opozicija u opštinama gdje čini vlast vladala bolje nego režim“, navode iz ove partije.

Dodaju i da je u ovoj godini Građanski pokret URA uspostavila bogatu međunarodnu saradnju sa partijama bliskim njenim osnovnim i bazičnim idejama, što je konstatovano na sjednici Glavnog odbora.

„Ta saradnja je pravo bogatstvo i treba je dodatno osnaživati u narednoj godini, prije svega sa partijama u Evropskom parlamentu, najjačoj partiji u Njemčkoj, i pojedinim partijama u regionu“, ocjena je Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.

“Na sjednici je izabran i novi sastav Nadzornog odbora stranke. Za predsjednika je imenovan Stefan Pižurica a njegovi članovi su Miloš Drašković i Safet Beci”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 3

CRNOGORAC

23. 12. 2018 - 05:14

IZGLEDA DA JE OVO NAJACA CRNOGORSKA ELITA BLAGO NAMA SNJIMA.
Nista robe

23. 12. 2018 - 09:18

URA JE POKAZALA DA JE OBICAN PRIVJEZAK BECICU I DA JE ZAJEDNO SA NJEGOVIM NAJGORA STRANKA U CG.
danilo s.

23. 12. 2018 - 11:39

“…ispunjavamo svoju profesionalnu ali i moralnu obavezu, borimo se za pravedno drustvo!”, kazao je lider URE. Borite se za “pravedni društvo” sa javnim (DF) i pritajenim (Bečić) neprijateljima nezavisne CG? Nećete nam valjda tvrditi da je, manje li više otvoreni, “klerofašizam” velejsrpskih stranaka ideologija koja doprinosi stvaranju “pravednog društva” u CG? “…naši predstavnici u lokalnim vlastima rade predano i pošteno, a interes građana uvijek stavljaju na prvo mjesto.” Jes, vala, zadužili ste nas sa učešćem u opštinskim vlastima, posebno u Budvi i Kotoru, koje su se proslavile “srbovanjem”, anti-CG bilbordima i skupovima povodom 100-godina Podgoričke skupštine. Vama su bliži “ugledni parlamentarci” is DF-a, a bježite od koalicije DPS-a za koji glasa preko polovine glasača u CG? Da su vam na prvom mejstu interesi CG, vi bi stvarali koalicije samo sa partijama lojalnim državi CG. I unutar takvih koalicija borili se za demokratiju – što god za vas ta riječ značila?
Novi komentar