Trejler novogodišnjeg Objektiva

U produkciji Pobjede...
(tn-tn, tn-tn, tn-tn)
... u režiji Objektiva...
(dramatična muzika)
... specijalni novogodišnji broj...
(drama drama drama)
... na 52 strane.
(Frenk Sinatra – Let it snow, let it snow, let it snow)
Objavljeno: 27. 12. 2018 - 00:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

O-keeeeej. Trejleri se ne prave videa bez, ali oprostićete nam – još nam je samo falilo time da se bavimo tokom pripreme novogodišnjeg specijala.

Kad ustanete, skuvate ili se uputite na kaficu, spremite se za maratonsko čitanje izdanja čiju je (najjaču!) naslovnicu dizajnirao Marko Nikičević.

Čekaju vas filmske, televizijske i muzičke top liste koje smo pripremili uz asistenciju našeg kolumniste Vladimira Maraša i kolege Davora Pavlovića iz Banjaluke; izbor najboljih domaćih naslova iz ove tri oblasti; gostovanja majstora sevdaha Damira Imamovića, režisera Ivana Bakrača i Marka Prelevića, odgovornog urednika magazina Nedeljnik... I Pogrebnih i kladioničarskih usluga koje, ovom prilikom, „premijerno“ prikazuju novi logo, rad Marka Nikičevića.

Ali, pored sjajnih gostiju, standardnih rubrika i očekivanih osvrta na najbolje naslove svjetske i domaće produkcije, spremili smo vam još štošta da guštate tokom praznika...

 

Znate li da su frula i gusle koje je otac Janka Nilovića svirao svom sinu tinejdžeru na divanu, uticale na mnoge kompozicije jednog od najznačajnijih autora library muzike? Zahvaljujući dragom Nikoli Rajoviću, dobili smo ekskluzivnu priliku da zavirimo u svijet eklektičnog kompozitora.

Kakve veze imaju najveći superheroji 2018. godine sa kineskim slonovima i krađom automobila Dragana Radulovića? Objašnjenje ćete pronaći u tekstu koji je ilustrovao jedan i jedini – Dobrosav Bob Živković.

♦ Sjećate li se novogodišnjih čestitiki i razglednica koje su se nekada prodavale ispred glavne pošte? Bilo je to vrijeme kada su, kako legenda kaže, i neki visoki funkcioneri zarađivali džeparac od sada gotovo zaboravljene kulture slanja pisama. O tome i još mnogo čemu piše se u novogodišnjem „Podgoričarenju“.

♦ Jedan profesor matematike nije mogao da zaobiđe nikoga od nas. U našoj „Božićnoj priči“ jedna Pitagorina teorema hipotenuzom i katetama pohodi prijekog Moda Lukosječu – čuvenog po maltretiranju čak i lučonoša.

♦ Otkrićemo vam i što je Petar Drugi Petrović Njegoš jednom upisao u spomenar Mine, lijepe ćerke Vuka Karadžića - i vratiti vas u noć kada joj je Branko Radičević napisao čuvenu pjesmu „Pevam danju, pevam noću“....

Jeste li čuli da je crnogorski režiser Sead Šabotić skuvao romantičnu komediju „Besani u Kolašinu?“ Naravno da nijeste, jer njegov projekat je čuvan u debeloj tajnosti prije novogodišnje premijere na RTCG. Ljubaznošću režisera, dobili smo šansu da napravimo specijalni osvrt na njegov film, čiji je poster dizajnirao Srđa Dragović.

♦ Gdje je sada i što radi Miladin Šobić? Da li postoji pravi odgovor na to pitanje? Ili bi trebalo da se zapitamo nešto drugo? Pronašli smo ga u jednoj pjesmi i jednoj ulici u Nikšiću, gradu kog više nema – ili ga takvog nikada nije ni bilo, osim u Šobićevim pjesmama.

Ako znate što znači „RAKA MAKA FON!“ ne smijete da propustite tekst o pjesmama iz 1999. koje naredne godine slave 20. rođendan. Naša kompilacija najljepše će pasti onima koji se sjećaju godine kada je jedan tetrapak mlijeka toliko dobro šetao ulicom u potrazi za nestalom osobom, da je uspio da pokori srca miliona - i osvoji priznanje za najbolji spot.

A zmajevi? Morate da volite zmajeve! Posebno one koji su slabi na torte, ljude i poeziju, zar ne? Iskoristili smo predstojeći praznik, Svjetski dan zmajeva, da se osvrnemo na najbolje među njima – one koji su nam pokazali da najveći junaci nijesu oni koji se bore sa ovim debelokošcima, već oni koji ih jašu i dijele pobjede sa njima.

♦ Čak i ako preživite sve navedeno, moraćete da kapitulirate pred forenzičkom istragom noći kada je Vinsent van Gog otkinuo dio lijevog uha. Nudimo vam nekoliko teorija o momentu koji je možda oblikovalo ludilo, možda zanosna prostitutka Rašel, možda Vinsentov prijatelj Gogen... A možda i neko sasvim drugi. Baš neko poput nas.

I poslije kažite da nijesmo zaslužili mini-odmor do 10. januara, kad će izaći naredni broj Objektiva...

No, ništa ne brinite, sigurni smo da će nas Netfliks i bratija svezati za kauče novim projektima čim dočekamo prve sate 2019. Samo neka budu dobri i nećemo se buniti.

Do novog broja, serijala, filmova, albuma i svega ostalog što nam je spremila „devetnaestica“, želimo vam srećne praznike.

I da zapamtite nešto važno. I tokom praznika, i poslije i prije njih:

Let it snow, let it snow, let it snow...

 

Vaša

Redakcija Objektiva

Komentari: 0

Novi komentar