I večeras protest u Banja Luci

"Lukaču, je li ovdje moj David ubijen?"

Nekoliko hiljada ljudi i večeras je, zajedno sa Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, roditeljima ubijenog Davida Dragičevića, šetalo ulicama Banjaluke.
Objavljeno: 27. 12. 2018 - 21:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su prošetali ulicama pošto im policija nije odobrila da se okupe na Trgu Krajine.

Svo vrijeme su uzvikivali: "Pravda za Davida", "Ubice, ubice", "Ko je ubio Davida?", "Davore, Davore"…, tražili su ostavku ministra policije Dragana Lukača, a na čelu kolone bila je istaknuta zastava sa Davidovim likom.

Građani su prvo otišli do kuće porodice Rađen u naselju Lauš, koju je prema policijskoj verziji David navodno opljačkao u noći nestanka 18. maja, a potom do mosta preko Crkvene, gde je, kako je rekla policija, "zadesno" okončao život. 

"Lukaču, je li ovdje moj David ubijen?", upitao je Davor Dragičević. 

Kolona je potom došla do Bulevara, a potom krenula prema Policijskoj upravi Banjaluka, odakle su skrenuli prema Elektrotehničkom fakultetu, čiji je student bio pokojni David. 

Od ETF-a građani su se ponovo vratili prema Trgu Krajine, gdje su i dalje stacionirani pripadnici Jedinice za podršku, kojima su skandirali: "Ubice, ubice" 

Kolona je potom krenula gospodskom do Palate republike, gdje su bile raspoređene jake policijske snage, a potom su stigli do Gradske uprave, gdje je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić večeras organizovao novogodišji prijem. 

"Hvala vam svima i večeras za mir i dostojanstvo. Sve ijedan ubica i saučesnik mora biti uhapšen i kažnjen. Milorade, oproštaja i zaborava nema", rekao je Davor okupljenim građanima, završavajući večerašnju protestnu šetnju ispred Gradske uprave. 

On je naveo da su građani večeras pokazali koliko su jaki i istrajni. 

"Ako ne ispune naše zahtjeve do 9. januara preuzimamo sve u svoje ruke. Ja ću lično sve predvoditi i uzećemo ono što je naše. Ja vam se divim, ja moram biti tu, zbog svog djeteta, vi ne morate", kazao je Davor Dragičević. U Banjaluci se večeras nije desio nijedan incident, a novo okupljanje najavio je za sjutra u 18 časova.

 

 

Komentari: 2

Fifa

27. 12. 2018 - 21:40

Džaba vriska plaćenici... Više nikoga ne možete prevariti
Totov ujak

27. 12. 2018 - 23:39

Država stvorena u krvi na isti način će skončati...
Novi komentar