U Podgorici, Baru i Nikšiću

Uhapšeno 11 osoba zbog krađa

Policija je u Podgorici, Baru i Nikšiću rasvijetila više imovinskih delikata i  uhapsila 11 osoba i podnijela krivične prijave protiv njih deset, među kojima je i dvoje maloljetnika.
Objavljeno: 28. 12. 2018 - 16:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uhapšeni su Podgoričani F.M. (24), N.P. (26) i S.P. (26) zbog sumnje da su počinili tešku krađu na naročito drzak način. Oni su, kako se sumnja, sjeli u taksi koji je vozio D.P. i tražili da ih odveze u selo Brčeli, saopšteno je iz Uprave policije.

“Tokom vožnje su ga fizički napali i tražili da im preda novac i telefon. D.P. je zatražio pomoć preko dispečerskog centra taksi udruženja i vozilom se uputio ka Centru bezbjednosti Podgorica”, navode u UP, dodajući da su kada je stigao ispred Centra i zaustavio vozilo, osumnjičeni pobjegli sa ukradenim stvarima. Policija ih je stigla i uhapsila, te će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

Podgorička policija uhapsila je i E.S. (24) iz glavnog grada zbog sumnje da je, sa još jednom osobom, ukrao motocikl ispred jedne stambene zgrade, koji je kasnije prodao za iznos od 50 eura.

“Motocikl je pronađen i vraćen vlasniku”, ističu u Upravi policije.

Uhapšen je i N.A. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je u sportskoj kladionici „Meridian“, koristeći nepažnju zaposlene, ukrao  200 eura i pobjegao.

Krivična prijava podnijeta je protiv S.M. (35) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.

“On je, sumnja se, od za sada nepoznate osobe, kupio alat u vrijednosti od 700 eura, iako je imao saznanja da potiče iz krivičnog djela”, objašnjavaju u UP.

Lisice na ruke stavljene su i I.Đ. (35) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krađa u „HD Laković”, odnijevši veću količinu artikala vrijednu oko 180 eura.

U Podgorici je uhapšen i R.L. (34) iz tog grada zbog sumnje da je počinio svije krađe u frizerskom salonu „Zoran“ i kompaniji „Impek“, upotrebom fizičke snage provalivši u unutrašnjost objekata, te otuđivši frizerski alat i pribor, novac, televizor i registar kasu sa depozitom.

“Pronađeni su otuđeni predmeti iz frizerskog salona i oni su vraćeni vlasniku”, navode u Upravi policije.

Policija je identifikovala i uhapsila i H.B. (18), E.G. (19) i B.H. (18), sve iz Podgorice, koji se sumnjiče da su ručnom testerom pokidali i ukrali TK kabl u Crnogorskom telekomu.

“Otuđeni kabl je pronađen i vraćen Crnogorskom telekomu, ali je pričinjena šteta većem broju građana koji su ostali bez mrežnog napajanja”, naglašavaju u UP.

Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu i protiv maloljetnih D.D. (15) i M.M. (14), oba iz glavnog grada, zbog sumnje da su počinili dvije teške krađa. Oni su, sumnja se, sa još tri osobe, ženama tražili nešto sitnog novca, iskoristili njihovu nepažnju i ukrali im novčanike.

Barska policija je rasvijetlila tešku krađu iz januara 2016. godine. Uhapšen je M.K. (25) iz te opštine zbog sumnje da je nasilno otvorio vrata optičarske radnje „Optimum” i ukrao 175 komada brendiranih naočara „Ray Ban“, „Prada“ i „Miu Miu“.

“Materijalna šteta prouzrokovana ovim krivičnim djelom iznosila je 35.726 eura. Osumnjičeni će biti priveden uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu”, kazali su iz UP.

Nikšićka policija je rasvijetlila pet imovinskih krivičnih djela, počinjenih u novembru 2018. godine, i procesuirala pet osoba osumnjičenih za dvije teške krađe i tri krađe.

“Krivične prijave u redovnom postupku su podnijete protiv A.B. (23), N.M. (35), D.Š. (31), M.S. (32) i M.B. (54) zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela. A.B. i N.M su osumnjičeni da su počinili dva krivična djela teška krađa. A.B. je tešku krađu počinio na štetu Crnogorskog Telekoma, dok je N.M. počinio krivično djelo na štetu R.V. A.B. je, sumnja se, ukrao dva mobilna telefona i novac, a N.M. električni alat i veću količinu alkoholnog pića i hrane”, navode u UP.

Kako dodaju, D.Š, M.S. i M.B. su, sumnja se, počinili po jednu krađu u firmama „Fidelis“ i „Kodar energo montaže“, kao i jednoj osobi, ukravši sanitarije, aluminijske profile i 300 litara dizel goriva.

“Policija je pronašla dio otuđenih aluminijskih profila i oni su vraćeni vlasniku”, ističu u Upravi policije.

Osim toga, nikšićka policija rasvijetlila je i dva razbojništva, te je podnijela krivičnu prijavu protiv S.S. (29) i J.D. (20) iz tog grada.

“Osumnjičeni su, kako se sumnja, uz prijetnju nožem od radnice marketa „Idea“ ukrali cigarete, nakon čega su pobjegli”, rekli su iz UP.

Kriminalističkom obradom, policija je došla do sumnje da je J.D. počinio i razbojništvo u „Company Č“, gdje je maskiran uz prijetnju nožem od radnice kioska uzeo 400 eura.

“Službenici CB Nikšić tokom 2018. registrovali su ukupno 14 krivičnih djela razbojništva. Od navedenog broja ukupno je rasvijetljeno deset krivičnih djela, što je oko 72 odsto. Takođe je rasvijetljeno i jedno krivično djelo iz prethodnog perioda”, podsjetili su iz UP.

Komentari: 0

Novi komentar