Crnogorska asocijacija za nove tehnologije - MANT

Kompanija Čikom i Dragana Đurašković ovogodišnji dobitnici MATA nagrade

Ovogodišnje nagrade MANT Tech Award (MATA) i MANT Women in Technology (MWiT) Award za doprinos u popularizaciji i razvoju novih tehnologija u Crnoj Gori su dodijeljene komaniji Čikom i Dragani Đurašković.
Objavljeno: 30. 12. 2018 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

MATA nagrada se dodjeljuje pojedincima ili institucijama koji su u prethodnoj godini dali značajan doprinos razvoju i popularizaciji novih tehnologija u Crnoj Gori,  uključujući inženjerski i naučni aspekt. Glavni cilj nagrade jeste prepoznavanje praktičnih znanja i afirmacija kompanija i pojedinaca koji se bave ovom značajnom oblašću.

Podgorička kompanija za informatički inženjering i konsalting Čikom proslavila je 25 godina postojanja. Čikom je pionirska kompanija u informatičkom inženjeringu Crne Gore koja je  evoluirala od klasičnog isporučioca računarske opreme do integratora najsloženijih informatičkih rješenja, baziranih na najsavremenijim softvrerskom tehnologijom. Pored velikog broja orginalnih softverskih proizvoda i riješenja, Čikom predstavlja i prepoznatljivu školu informatičkih stručnjaka, kao i veoma društveno odgovornu kompaniju. Kao dokaz kontinuiranog kvaliteta ova kompanija je dobila niz  prestižnih informatičkih nagrada na domaćem i internacionalnom nivou.    

Mr Dragana Đurašković, dipl.maš.inž.  se već 20 godina se bavi tehnološkom profesijom. Radila je u kompanijama koje su u svom proizvodnom programu upotrebljavale visoke tehnologije. Članica je Udruženja preduzetnica Crne Gore i Asocijacije poslovnih žena Crne Gore. Dobitnica je Nagrade za doprinos ženskom preduzetništvu 2016 god kao i Sertifikata za poslovnu izvrsnost 2016 i 2017 godine.  Zadnjih godina se bavi sofisticiranim laserskim tehnologijama u izradi 3D modela za šta joj je i pripala MWiT nagrada.  

Specijalna zahvalnice su uručene Univerzitetu Crne Gore, kao i pojedincima prof. dr Budimir Lutovacu, prof. dr Andjeli Jakšić Stojanović i dr Vanessi Mahoney Fulbrightovom stipendisti u Crnoj Gori.

"MANT (Crnogorska Asocijacija za Nove Tehnologije) tokom 8 godina svog rada je prerasla u prestižnu naučno-tehnološku asocijaciju sa sjedištem u Crnoj Gori, poznata po naučno-tehnološkim brendovima MECO, ECYPS, WiPiEC. Njene konferencije i publikacije su uključeni u najprestižnije naučne baze, a partner je vodećih svetskih asocijacija za napredne tehnologije kao što su IEEE i EUROMicro. Učestvuje u implementaciji velikog broja domaćih i stranih projekata iz oblasti nauke, obrazovanja i tehnološkog preduzetništva", naveo je u saopštenju predsjednik MANT-a prof. dr Radovan Stojanović.

Komentari: 1

stojanka

30. 12. 2018 - 22:33

Može li se znati za što je prof. dr Andjeli Jakšić Stojanović dobila zahvalnicu, kad ona nema blage veze sa novim tehnologijama. A, baš je brzo postala profesor.
Novi komentar