Ministar održivog razvoja i turizma za Dan

Radulović: Tara nije trajno devastirana

Efekti Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata već su vidljivi, a za godinu od njegovog usvajanja doneseno je skoro 400 rješenja o zabrani građenja i 200 rješenja o rušenju, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.
Objavljeno: 31. 12. 2018 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je u intervjuu listu Dan rekao da Tara nije trajno devastirana i da nije realna bojazan da će biti skinuta sa Unesko liste zaštićenih područja.

Radulović je ukazao da Crna Gora ima rok od godinu da ispoštuje preporuke Stalnog odbora Bernske i Ramsarske konvencije u vezi sa projektom Porto Skadar lejk i istakao da će se sredstva za nedavno otvoreno poglavlje 27 obezbjeđivati iz Eko-fonda, fondova Evropske unije, donacija, sredstava iz opštinskih i državnih budžeta.

"Vlasnici koji nijesu prijavili bespravne objekte plaćati posebnu naknadu za korišćenje prostora sve do njihovog uklanjanja, koje će obaviti o svom trošku", kazao je Radulović.

On je podjsetio da je još 2015. godine prekinut postupak za rješenje kojim je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj bilo naloženo da ukloni metalnu konstrukciju objekta na rumiji dok nadležni organ – opština Bar ne usvoji PuP ili drugi planski dokument nižeg reda.

Radulović je kazao da je urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma je 23. oktobra sa upravom policije PJ Bar, komunalnom policijom i komunalnom inspekcijom Bara, obišla objekat na Rumiji i konstatovala da se zidovi oblažu kamenom što nije u skladu sa zakonom.

On je rekao da je nakon toga doneseno rješenje kojim im je naloženo da uklone kamenu oblogu i objekat vrate u prvobitno stanje.

"Stranka je postupila u skladu sa izdatim rješenjem i vratila objekat u prvobitno stanje", rekao je Radulović.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

03. 01. 2019 - 12:08

Имам викендицу на 200 метара од Таре. Мислим да се стање не може вратити никада на раније стање и сматрам да неће! Кога брига за Тару?
Novi komentar