Đotiš

Tranziti planeta za 2019

Tranziti planeta se mogu posmatrati u odnosu na Podznak, Sunce, Mjesec ili bilo koju drugu referentnu tačku horoskopa. U Đotišu se tradicionalno najviše pažnje poklanja tranzitima u odnosu na (sideralnu) natalnu poziciju Mjeseca, što je i preporuka čitaocima. 
Objavljeno: 03. 01. 2019 - 15:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Preciznu kalkulaciju mjesečevog znaka i mjesečeve nakšatre možete lako dobiti na ovoj adresi ukoliko unesete podatke rođenja: www.soulmatestars.com/vedic-signs/calculate-your-vedic-sign, ili ako preuzmete besplatan đotiš program na www.vedicastrologer.org/jh

Vrijedi znati i to da za ukupan rezultat nije dovoljno gledati samo planetarne tranzite, već i planetarne periode kroz koji prolazimo, kao i podijelne karte (specifična područja života), što je različito od osobe do osobe.


***

Slijedi generalno naporna godina zbog konjukcije Saturna i Južnog čvora (Ketu) koja počinje od 07. marta 2019. i traje do 24. januara 2020. godine. Ova kombinacija ima negativnu konotaciju jer donosi nemogućnost za životnu stabilizaciju uslijed nezadovoljstva predaka, nasleđa…

Pored toga, još jedna destruktivna konjukcija Marsa sa Južnim čvorom (Rahu) formira se junu, a pri tome je u opoziciji sa Saturn-Ketu, što daje još više nepovoljnosti. Ovo donosi patnju, nepravdu, destrukciju, bunt…

Važnija planetarna kretanja u 2019. godini izgledaju ovako:

• Saturn je tokom cijele 2019. godine u Strijelcu, a 24. januara 2020. ulazi u znak Jarca. U direktnom kretanju je do 30. aprila 2019. a potom retrogradan do 19. septembra 2019. godine.        

• Jupiter je u Škorpiji do 29. marta 2019. kada ulazi u Strijelac, gde od 10. aprila počinje da se kreće retrogradno do 23. aprila kada se vraća u znak Škorpije, gdje je retrogradan do 12. avgusta 2019,  a potom u direktnom kretanju do 5. novembra 2019. kada ulazi u znak Strijelca.        

• Rahu ulazi u Blizance, a Ketu u Strijelca 07. marta 2019.

• Retrogradnost Merkura u 2019:  05. do 27. mart, 08. juli do 01. avgust,  31. oktobar do 20. novembar.

 

OVAN

Jupiterov tranzit donosi: izazove, poteškoće oko finansija, nesigurnost, kao i smetnje u profesionalnom životu. Finansijska podrška dolazi od strane tuđih resursa, a ne sopstvenih. Ovo je godina transformacija i važno je pronaći balans, te prerasporediti prioritete. Biće napretka po pitanju nasljedsta, imovine, kao i promjena u vezi zdravlja, životnih navika itd.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi izazove po pitanju zdravlja, neugodne situacije i manjak resursa.

 

BIK

Jupiterov tranzit donosi: Veći dio godine (do novembra) je vrlo povoljan budući da Jupiter donosi nove inicijative, nova poznanstava, selidbe ili zanimljiva putovanja. Za one koji su bez partnera ovo može značiti novu priliku, upoznavanje novog partnera, ili čak ulazak u brak. Veoma je povoljno za biznis, profesionalne poduhvate, s tim što će biti i dosta troškova upravo na partnerstva, putovanja i sl.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer teži da donese donose bol i separaciju u partnerskim odnosima, zdravstvene probleme i nespokoj.

 

BLIZANCI

Jupiterov tranzit donosi: Ovo je izazovna godina (do novembra) i za očekivati je poteškoće od strane konkurencije, neprijatelja, rodbine ili zbog zdravstvenih problema. Dobra strana je ta da će se vremenom problemi umanjiti, neprijateljstva završiti, a biće i dobrih savjeta kako da zaštitite zdravlje. Postepeno biće napretka i u profesionalnom životu, razvijaćete nove vještine, a mogući su i dobici putem kredita ili pozajmica.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donesi nemir, neophodnost da se krećete više, putujete, probleme partneru, smetnje u ličnom razvoju i sl.

 

RAK

Jupiterov tranzit: ovo je veoma povoljan tranzit tokom većeg dijela godine (do novembra), pa je za očekivati uspjeh u sferi profesionalnog života, ličnog uticaja, obrazovanja i dobijanja diploma. Ovo je odlično vrijeme za novi početak, promjenu posla ili pozicije. Prisutan je osjećaj zadovoljstva, ispunjenost, kreativnost, užitak u komforu i stabilnom porodičnom životu.

Saturnov tranzit tokom godine je povoljan jer teži da donese pobjedu nad konkurencijom, odlučnost, smirenost, uživanje u komforu, generalno sreću u mnogim životnim oblastima.

 

LAV

Jupiterov tranzit donosi: veći dio godine (do novembra) donosi poteškoće u vezi sa domom, mjestom življenja, sa majkom, ili za neke ljude zbog kućnih ljubimaca. U ovoj godini ste „u raskoraku“ te je lakše ako se ne opirete promjenama, ako ne pokušavate da kontrolišete situaciju. Tada može biti napretka po pitanju posla, ali uz oprez u partnerstvu i u privatnom životu.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan zbog izazova koje donosi: nesigurnosti u partnerskim odnosima, frustraciju zbog djeteta, gubitaka u poslovnoj te finansijskoj sferi. 

 

DJEVICA

Jupiterov tranzit: Ovo je naporna godina (do novembra). Biće teško zadržati poziciju i benefit kroz poznanstva. Prisutna je okrenutost samome sebi, poteškoće zbog posla i manjka resursa. Odnosi sa bližnjima su oslabljeni, a postoji i tendencija ka degradaciji u društvu. Povoljno je za kretanje, putovanja… Neophodno je potražiti balans u komunikaciji, kao i u svom odnosu prema svijetu.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi izazove u privatnom životu, neprijateljstva, gubitke bogatstva, generalno nezadovoljstvo i pad respekta u očima drugih.

 

VAGA

Jupiterov tranzit donosi: zadovoljstvo i sreću (do novembra) unutar porodice. Kontakti se umnožavaju, novac i dobici dolaze kroz partnerstvo, bračnog partnera, ili preko nekretnina, posjeda i sl. Neprijateljstava nema ili se završavaju tokom ove godine. Inteligencija i pametni potezi donose respekt i u profesionalnom životu.

Saturnov tranzit tokom godine je povoljan jer donosi pobjedu nad konkurencijom, sticanje bogatstva, pozicije, autoriteta, odlično zdravlje, te slobodu kretanja, putovanja.

 

ŠKORPIJA

Jupiterov tranzit: Tokom većeg dijela godine (do novembra) za očekivati je mnogo snage i odvažnosti. Ipak, partnerski odnosi mogu biti problematični, lako dolazi do sukoba pa postoji opasnost od razdvajanja u partnerskim odnosima. Biće dosta troškova tokom godine, a do novaca se dolazi vrijednim radom. Počinje jedan novi životni ciklus. Moguća je i promjena mjesta boravka.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer teži da donese slabosti, poteškoće, finansijske gubitke, te brige u porodici, poteškoće sa djecom.

 

STRIJELAC

Jupiterov tranzit:  Ovo je izazovna godina (do novembra) što se tiče uspjeha i stabilnosti. Generalno prisutno je dosta troškova, u čemu ne bi trebalo pretjerivati. Ukoliko nađete podršku od strane tuđih resursa i sami možete prosperirati. Uspjeh je prije u inostranstvu ili preko kontakata sa strancima. Pripaziti sa zdravlje, previše iscrpljenosti traži više odmora.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi zdravstvene probleme, mnogo obaveza, opasnost od pogrešnih odluka, poniženje, finansijske gubitke...
 

JARAC

Jupiterov tranzit je veoma povoljan tokom većeg dijela godine (do novembra). Za očekivati je sticanje respekta, pozicije i ugleda, ostvarenje ličnih projekata ili ciljeva. Biće mnogo odnosa, kao i prilike da se pomogne ljudima, te stekne njihovo poštovanje. Finansijski uspeh može doći i putem nekretnine, npr. iznajmljivanjem, prodajom i sl.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan zbog izazova koje donosi: mnogo troškova, porodični problemi, emotivno nezadovoljstvo, jaka konkurencija i previše rada.

 

VODOLIJA

Jupiterov tranzit: veći dio godine (do novembra) je osjetljiv po pitanju karijere, biće mnogo troškova i ulaganja na posao i dodatnih troškova na pokretnu i nepokretnu imovinu. Pripaziti na zdravlje, ne nagliti već ostaviti da problemi odstoje, te ih kasnije hladne glave riješavati. Inicijative kao i avanturizma neće nedostajati.

Saturnov tranzit tokom godine je povoljan jer donosi sticanje bogatstva, napredak po pitanju statusa i ugleda, generalno zadovoljstvo životom i razvojem.

 

RIBE

Jupiterov tranzit (do novembra) je veoma srećan. Za očekivati je podršku od strane autoriteta, nadređenih, napredak u visokom obrazovanju. Resursi mogu doći preko inostranstva ili povoljnih kontakata sa državom ili preko oca. Zahvaljujući vrednoći, vještinama i osjećaju ispravnost prosperitet se umožava, a bićete i podrška svojoj okolini, kolegama i bližnjima.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi dosta slabosti, zdravstvene poteškoće, gubitak poslovnih pozicija, te pomanjkanje finansijskih sredstava.

 

***

Svako Dobro u Novoj 2019. godini!

 

Komentari: 0

Novi komentar