Danas će konstatovati ostavku Krapovića

Novom predsjedniku Budva dužna 2,5 miliona eura

Odbornici Skupštine opštine Budva danas će konstatovati ostavku dosadašnjeg predsjednika Dragana Krapovića iz Demokrata, a već 5. januara će imenovati novog prvog čovjeka prijestonice turizma Marka Bata Carevića iz Demokratskog fronta.
Objavljeno: 04. 01. 2019 - 07:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dosadašnji predsjednik budvanske opštine Dragan Krapović kazao je nedavno da će ova partija ispoštovati koalicioni sporazum i da će odbornici Demokrata glasati za izbor Carevića.

Za izbor predsjednika mora da glasa najmanje 17 odbornika od ukupno 33 koliko broji odbornički saziv. Šef parlamenta Đorđe Vujović potvrdio je da je zakazao sjednice i da će 5. januara podnijeti ostavku na tu funkciju, a na njegovo mjesto biće izabran kandidat Demokrata. Očekuje se da bi već 10. januara mogla biti održana nova sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti izabran novi predsjednik Skupštine opštine, pišu Dnevne novine.

Protekle dvije godine nije, međutim, išlo sve kako su koalicioni partneri očekivali. U proteklom dvogodišnjem periodu ostao je neriješen jedan problem između Demokrata i Demokratskog fronta koji će naročito doći do izražaja nakon što Carević preuzme kormilo Budve.

Radi se o dugu Opštine Budva, starom više od deceniju, prema kompaniji Car invest koja je u vlasništvu budućeg predsjednika Marka Bata Carevića. Carević je prošle godine zahtijevao da opština isplati 2,5 miliona eura preduzeću Carinvest, za materijal koji je prije deceniju isporučio za izgradnju platoa i sportskih terena na Jazu, jer je sa opštinom dogovarao posao. Carević je tada rekao da opština umjesto njemu novac uplatila firmi Gugi commerce.

Krapović je to odmah odbio i rekao Careviću da zadnju riječ o tome moraju da daju državni organi, a ne on i da neće ništa uraditi što bi moglo da se kosi sa zakonom.

Carević je kompaniji Gugi komerc isporučio materijal vrijedan 1.400.000 eura, ali su sada, sa uračunatim kamatama, njegova potraživanja veća za milion. Mediji su pisali da je on tada Krapoviću kazao da će se dogoditi da Opština dva puta plati isti materijal. Carević je zahtijevao od Krapovića da vrati povuče novac iz kompanije Gugi commerce i da ga uplati njemu.

Problem je ostao neriješen.

Komentari: 11

GRAĐANSKI

04. 01. 2019 - 07:50

Gre'ote na koje je grane spala Budva "prijesto(l)nica turizma"! Poslije izvanrednih persona i intelektualaca (ovđe i pomeđu njih sigurno ne mećem Krapovića) kojizi su bili na njezinom čelu - od śutra će joj "predśednikovat" Marko Bato Carević! Malo je i to što bi ovi Bato po vaskolikoj Crnoj Gori - sve crnogorsko (jednom šibicom) u živi plam uždi(j)o i ognjem izgori(j)o (kad bi mu moglo bit) - no je, vala, po svemu i u svemu pre-skromnog nivoa! P.S. O koncu: Bato, daj da ti se uradi DNK! Ondar ga, ka polako - uporedi sa "tamo njihovijem" (Serbaljskijem) - pa ćeš viđet koliko ste krvno "svoji" i koliki si im (naučno) - "rođo"!
Suzana BD

04. 01. 2019 - 08:24

Srbi su gradonačelnici Hercegnovog, Kotora, Budve, PLužina, Berana.Nadam se da to ne smeta državi koja je pred vratima EU i koja je članica NATO alijanse.Nažalost stiče se utisak, posebno na ovom portalu, da takva nacionalna pripadnost diskvalifikuje u korijenu budućeg gradonačelnika Budve.
Goran

04. 01. 2019 - 09:03

Netacno, niko nije protiv njega jer je bilo koje nacije,nego procitaj da mu opstina duguje 2,5miliona i z vremena dps-a. Je li ti to malo cudno,mislis li da je to normalno? Otimali su od opstine,krali,toboz biznismeni,namjestali neoostojece poslove,napravili dugove,a sada ce sam sebi uplatiti dug??? Mene pitaju kada podignem 100 eur porijeklo novca ,pa vidi !!!
Ljubitelj tutuša

04. 01. 2019 - 11:55

Treba uzeti u obzir činjenicu da je Carević građevinski preduzimač AKA on nema stovarište tipa Volvox, Kips, Đurović... a ipak je njegova firma izabrana na tenderu za dobavljača materijala... pa Vas pitam gđo Suzana: je li normalno da ponuda Carevića bude konkurentnija od ponude velikih stovatišta koja sam npr nabrojao? I to u vrijeme upravljanja Sveta Marovića Budvom?! Eto tu i takvu osobu je dobila Budva...
Komšija/offis

05. 01. 2019 - 15:01

Dužan mu je Sveto, sa njim o dps/om je radio debelo.
Roki

04. 01. 2019 - 08:56

Dokle je dosla Budva !!! Sada ce sam sebi uplatiti ,nekakv dug od 2,5 miliona,koji vjerujem i ne postoji nego je dosta radio sa Marovicem, Gugu comercom,a svi znamo kako su oni radili. Žalosno!! Narod moze samo da gleda ,mislio sam da su ovi iz dps najgori,prevario sam se !
DPS-šesti prst

04. 01. 2019 - 09:39

Roki, svi lopovi bi voljeli da su i drugi takođe lopovi jer bi tako mogli da pravdaju svoj lopovluk.
CRNOGORAC

04. 01. 2019 - 09:53

NA TANKE JE GRANE BUDVA SPALA KAD PREDLAZU IZDAJNIKA I CETNIKA DA BUDE GRADONACELNIK BUDVE A STO SE MOZEMO BOLJEME NADATI OD PASTROVICA KOJI SARADJUJU SA SPC I RADE O PROPASTI SAMOSTALNE C.GORE NARODA CPC ALI NECE DUGO JOS BLATITI I PLJUVATI PO CRNOJ GORI SVEMU CE DOCI KRAJ.
sad il nikad

04. 01. 2019 - 10:23

To mu je prilika da naplati dug 2,5 meleona i kamatu .Druga sansa mu se nece pruzit .
blazo

04. 01. 2019 - 10:31

jeli pravljen tu kakvi ugovor, ko isporucuje (ej 1.4 miliona vrijedan materijal) i kad treba opstina da plati? jeli opstina pravila tender ili je carevic ispostavio cijene iznad trzisnih a sveto prista jer je ima koristi....
Tara

04. 01. 2019 - 13:16

Budva mu nista nije duzna. Odakle ovaj cetnik da bude pres'ednik opstine.. Bilo je previse nepravilnosti..sto je on sam izveo..Pricekajte,,ne zurite!
Novi komentar