FOTO/VIDEO

U Splendidu proslavljena turistička Nova godina

Turistički poslenici su u hotelu Splendid proslaviti tradicionalnu manifestaciju, Turističku novu godinu. Goste su zabavljali Halid Beslić, Žuti Serhatlić i Slobodan Kovačević . 
Objavljeno: 04. 01. 2019 - 11:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bilo je razloga za slavlje, po riječima  Pavla Radulovića - ministra održivog razvoja i turizma:

" Imali smo vrlo uspješnu godinu, brojevi kažu najuspješniju, međutim, malo je vremena za odmaranje, malo je vremena za slavlje. Bliži smo nego ikad da više ne pričamo o ljetnjoj i zimskoj turističkoj sezoni već o sezoni u toku godine. Dakle mi smo ljetnju sezonu završili negdje u novembru mjesecu, a zimsku turističku sezonu otvorili smo 15.decembra. Primakli smo ta dva datuma jako blizu i mislim da nikad nije bilo manje vremena da odmaramo nego ove godine i da će vremena za odmor biti sve manje, ali nadam se na zadovoljstvo svih". 

splendid-1

To mišljenje dijeli i Željka Radak-Kukavičić direktorka NTO:

"Veliki broj posjetilaca koji je boravio u Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika zaista pokazuje da je Crna Gora i ove godine ponijela epitet najpoželjnije destinacije za novogodišnje praznike. Prema informacijama koje smo i danas saopštili, samo tokom novogodišnje noći u Crnoj Gori je bilo preko 42 hiljade posjetilaca na našim trgovima. Zadovoljstvo je takođe da veliki broj gostiju boravi i na našim planinama i da su, prema informacijama od danas koje imamo, sva naša skijalištra i kapaciteti kako hotelski, tako i oni u privatnom smještaju prije svega u Žabljaku i Kolašinu, popunjeni. Vremenske prilike nam idu na ruku, tako da sam sigurna da će i ostatak zimske sezone kako na sjeveru tako i na primorju biti jako dobar". 

splendid-4

Žarko Radulović kaže da će turističke sezone biti sve bolje, ali da moramo raditi i u budućnostu otkloniti sve slabosti: 

"Mi smo ostvarili više od onoga što smo planirali. Ove godine, Crna Gora kao destinacija za novogodišnje praznike, je doživjela još jednu dodatnu promociju i sebe zakucala kao najatraktivniju destinaciju u regionu kada je Nova godina u pitanju. 

splendid-splendid

 Crna Gora definitivno postaje jedna atraktivna destinacija. Turisti imaju dobre utiske, odlaze odavde sa dobrim utiscima i vraćaju se i znam pouzdano za 2019 godinu da će biti bolja od 2018, a vjerovatno 2020 od 2019.

 U mojoj kompaniji, 56 posto mi je popunjenost na godišnjem nivou, to je šest mjeseci i 15 dana otprilike da smo popunjeni 100 posto. Mi smo u 2018 imali šest mjeseci i nešto, ove 2019 ćemo imati preko sedam. Vrlo brzo ćemo imati značajan broj Kineza u zimskom periodu u Crnoj Gori". 

 

Komentari: 1

Tara

04. 01. 2019 - 12:03

Dosadna muzika-jedino crnogorske su zanimljive!
Novi komentar