Srpski biznismen

Miodrag Kostić većinski vlasnik Aerdoroma Portorož

Biznismen Miodrag Kostić, vlasnik srpske kompanije MK Grupa, postao je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, piše ljubljanski dnevni list "Delo".
Objavljeno: 04. 01. 2019 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A
Miodrag Kostic vecinski vlasnik Aerdoroma Portoroz
SiOL

Luka Kopar je krajem 2018. godine prodala Hotelu Palas Portorož, koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, dodatnih 15 odsto udjela u Aerodromu Portorož, tako da srpski biznismen sada ima nešto više od 53 odsto vlasničkog udjela u Aerodromu, piše Delo.

Ostali akcionari Aerodroma Portorož su Opština Piran sa 36,2 odsto učešća i Preduzeće za puteve Kopar (CPK) sa 10,25 procenata udjela.

Delo dodaje da Luka Kopar nije otkrila kupoprodajnu cijenu, ali da je, prema nezvaničnim podacima, riječ o relativno niskom iznosu.

"Prvi čovjek srpske MK Grupe, Kostić, posljednjih godina je snažno prisutan na slovenačkoj obali", navodi se u tekstu, uz podsjećanje da je kupio hotele Kempinski, zatim udio u portoroškoj vazdušnoj luci, te da je navodno zainteresovan i za kupovinu Marine Portorož.

List takođe tvrdi da je Kostić u protekloj godini uspješno spriječio pokušaje slovenačkog preduzeća "Sava" da preuzme akcije "Gorenjske banke" u hotelima Bernardin.

Kostić je, inače, većinski vlasnik "Gorenjske banke" iz Kranja sa udjelom od skoro 76 procenata.

Komentari: 0

Novi komentar