Dvanaestogodišnji Podgoričanin dao 1.010 golova

Pred svaki meč pjevamo o Crnoj Gori

Iako ima samo 12 godina, Bojan Prelević je veliki talenat za fudbal. Do sada je dao 1.010 golova, osvojio brojne nagrade i priznanja, ali je uvjeren da najbolje tek predstoji. Bojan za Portal Analitika priča o uspjesima, treninzima koje uspijeva da uskladi sa školom, ali i budućim planovima. Pričali smo i sa njegovim ocem, koji nam je otkrio kolika je sreća, ali i obaveza imati jednog talentovanog dječaka u kući i izvesti ga na pravi put.
Objavljeno: 05. 01. 2019 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Počeo da trenira fudbal jako rano: Bojan je od ranog djetinjstva gledao fudbalske utakmice, posmatrajući sportiste kako trče po terenu, strastveno šutiraju loptu i znao je - i on će jednoga dana biti jedan od njih.  Zbog toga je i počeo da trenira ovaj sport veoma rano, sa svega četiri ipo godine.

 “Jako sam zavolio fudbal i smatram ga najljepšim sportom, obožavam da igram, posebno utakmice”, ističe Bojan.

Da bi uspio da stigne sve, da ide u školu, radi domaće zadatke, ali i igra svoj omiljeni sport, morao je dobro da se organizuje.

“Rano ustajem, pa idem u školu, poslije toga na trening. Zatim odmaram, učim, ali obožavam da prošetam sa porodicom ili drugarima. Treniram četiri puta nedjeljno po sat i petnaest do sat ipo... Sve stižem, jer sve radim iz ljubavi i ne žurim i ne grabim, kao ni  loptu na utakmicama. Ona će sama doći ako se pravilno krećem i pravilno trčim, a onda uz moj dribling i jaki šut uradiću ono što želim, asistirati ili postići gol.”, objašnjava nam Bojan.

bojan-prelevic-1

Ipak, kao i svaki dječak, uspijeva da ima i  slobodno vrijeme, koje provodi sa vršnjacima.

“Tada gledam TV, a obožavam da šetam i budem sa drugarima u Bloku 5 u najljepšem kutku na svijetu”, govori on.

Roditelji moraju da ulože trud i ljubav: Iza svakog uspješnog mladog sportiste stoje roditelji, koji ga podržavaju i guraju. Bojanov otac, Ivan je od samog početka uz njega, prati svaku njegovu utakmicu i trening.

“Presrećan sam, što je upoznao toliko novih prijatelja i što je obišao i upoznao toliko gradova i zemalja - svugdje se osjećao lijepo i kao mlad stekao samopouzdanje za život, ne samo za fudbal. I ja sam doživio lijepih momenata na Marakani, Gradskom vrtu, Bergamu, Kjavariju, na turnirima i osjećao se veoma ponosno. Presrećan sam i sada kad posjetim Đetić ligu i vidim slavlje djece od šest, sedam godina, ali i tradicionalnu nervozu roditelja sto nije baš on dao gol”, ističe on.

Mnogi ne shvataju koliko i roditelj mora da uloži truda i ljubavi u dijete.

“Naravno, ulažem svoje vrijeme, novac... Treba biti pažljiv, jer su to ipak samo djeca.  Treneri, roditelji i svi ljudi u fudbalu rijetko prave incidente i toga je sve manje, javi se poneki pojedinac koji je zalutao u ovaj najljepši grad, a druženja i ljubavi prema istinskim fudbalskim majstorima, ali i svoj djeci je sve više”, govori on.

bojan-prelevic-2

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: Iako jako mlad, Bojan je osvajač brojnih nagrada i dobitnik 31 ekipnog i 26 individualna priznanja. Proglašen je najboljim fudbalerom u Đetić ligi, za najboljeg strijelca, te igrača godine. Igrajući Đetić ligu, ali i mnogobrojne turnire, on je do sada dao 1010 golova.

“Na 15 međunarodnih turnira u regionu osvojio sam 14 medalja i deset pehara za najboljeg igrača. Sve sam to potvrdio nastupajući na tim turnirima za Selekciju Podgorice, Crvenu Zvezdu, Atalantu, Osjek na njihove pozive”, priča Bojan.

Kao veliki uspjeh ističe što je ovako mlad postigao sve ovo, ali u posebnom sjećanju mu je urezan odlazak u kamp Real Madrida.

“U konkurenciji od 160 talenata u Mostaru izborio sam se za odlazak na kamp u Madridu i to me je jako motivisalo da nastavim. To je za mene veliki uspjeh”, ističe on.

Osvojio je i dva zlata sa Crvenom Zvezdom.

bojan-prelevic-3

Velika ljubav prema fudbalu i Budućnosti:  Bojan kaže da su za bavljenje ovim sportom najbitniji ljubav, dobra organizacija, ali i vjera u sebe.

“Bitno je i da poštuješ saigrače i gdje god sam igrao tako je bilo i samo ću u takvim klubovima i igrati . Između nas ne postoji veliko rivalstvo. Iskreno, mi djeca znamo ko je najbolji i mi smo svi super drugari. Postoje treneri koji bi sve dali na svijetu samo da dobiju utakmicu, ali  na svu sreću ja nisam bio kod takvih, a opet sam sve osvojio. Čak su i meni ukinuli u Đetić ligi da šutiram sa pola terena noć pred utakmicu za prvaka, sad mi to djeluje smiješno, ali me to tada veoma motivisalo i bili smo prvaci Crne Gore”, priča on.

Bojan u januaru ide u Italiju na test pred skauting timom i  igraće na turniru najvećih ekipa ove zemlje. Do tada će da trenira u najpoznatijem podgoričkom klubu “Budućnost” o kojem priča sa velikom ljubavlju.

bojan-prelevic-4

“Pjesme o Crnoj Gori  smo pjevali pred svaki meč. Svako srce je  kucalo za naše pobjede... Igram u klubu koji je dao najveće igrače Savićevića, Mijatovića, Vukčeviće, Brnoviće, Miročeviće, ali i mnoge moje komšije nosile su dres Budućnosti. Budućnost je stvarno veliki klub, igramo najljepši fudbal i pozivam svu djecu Podgorice da dođu.  Ako niste bili u Budućnosti kao da niste bili  u Podgorici”, zaključuje Bojan priču za Portal Analitika.

FTS Football Talent Scouting, austrijska agencija koja se bavi otkrivanjem, praćenjem i promocijom mladih fudbalskih talenata na globalnom nivou mu je dodijelila priznanje za ostvarene vrhunske rezultate u 2018 godini.

 

Komentari: 8

Hn

05. 01. 2019 - 08:56

Svaka cast za djecaka.Daj boze da jednog dana izraste u dobrog fudbalera i naseg reprezentativca.Ali...
63407

05. 01. 2019 - 14:47

Sa kalcom sigurno 800 golova za cetiri godine u ligama i na 16 turnita a samo u dvije godine rekordi golova u ligi i na mnogim turnirima najbolji strijelac turnira , Dadex 3 turnira za 2006 godiste i dva za 2005 godiste isto tako tri turnira za trofej Podgorice za 2006 i dva za 2005 ako se sve sjecamo u detalje , Mne djetic kup za 2005, 2014 i 2015 godineDjetic kup 2006 , Cross turnir za generaciju 2005, Trofej srednje regije 2005, turnir Sport za sve, Mne trofej Budva i svugdje prosjek oko 13 golova. Zatim 20 turnira i to Selekcija Podgorice turniri Dalmatinko kup, Makarska, Brac, Junior Sarajevo,Balcan kup, Jahorina, Gloria cup i memorijal Uros Tisma , Guca, Budva kup, Zlatibor oko 100 golova na 11 turnira.Sa Zvezdom na tri turnira 25 golova. Sa Atalantom turnir 11 golova.Kamp Reala u Mostaru 16 golova i 11 u Madridu. Zatim Osjek 10 golova. Virtus Entela 5 golova. Kiker kup 8 golova.I 15 golova u mecevima na kampovima .Partizana .Kao i dresu Buducnosti 20 golova do sada.
..

05. 01. 2019 - 15:33

Sa kalcom sigurno 800 golova za cetiri godine u ligama i na preko 18 turnira , ako se dobro sjecam Dadex 3 turnira za 2006 i dva za 2005 isto tako tri turnira za trofej Podgorice za 2006godiste i dva za 2005 , Mne djetic kup za 2005 2014 i 2015 Mne Djetic kup 2006 turnira, Cross turnir za generaciju 2005, Trofej srednje regije 2005, turnir Sport za sve, Mne trofej Budva i svugdje prosjek oko 13 golova. Zatim 20 turnira i to Selekcija Podgorice turniri Dalmatinko kup, Makarska, Brac, Junior Sarajevo,Balcan kup, Jahorina, Gloria cup i memorijal Uros Tisma , Guca, Budva kup, Zlatibor oko 100 golova na 11 turnira.Sa Zvezdom na tri turnira 25 golova. Sa Atalantom turnir 11 golova.Kamp Reala u Mostaru 16 golova i 11 u Madridu. Zatim Osjek 10 golova. Virtus Entela 5 golova. Kiker kup 8 golova.I 15 golova u mecevima na kampovima Partizana .Kao i dresu Buducnosti 20 golova do sada.
Bravo

05. 01. 2019 - 09:57

Bravo za djecaka i za to sto ste u tekst ukljucili roditelje jer je to ipak dijete pa koliko god golova da je dao.
63407

05. 01. 2019 - 14:12

Teren je najbitniji i da je ziv i zdrav ali radi svih .Bojan je u djetic ligama dao oko 600 golova . a zatim oko 410golova na 30 i vise turnira na kojima je nastupio . On je proslavio u decembru 2016 fenomenalan 700-ti gol koji je bas pobijedio za gol godine u regionu. Igrao je 2013 do juna 2017 i to za svoje i starije godiste.a na 30 i vise turnira imao je samo sa Kalcom 3 dupla trofeja Podgorice, 3dupla Dadexa , Cross turnir , 2 Mne kupa , Mne trofej Budva, Trofej srednje regije,turnir Sport za sve, ih tu je imao prosjek 15 golova i na njima je vecinom bio najbolji strijelac tih turnira... Zatim Stara Pazova i Kiker kup 4 i 9 golova, sa Selekcijom Podgorice na 11 turmira oko 100 golova .Turniri sa Zvezdom tri i na njima 25 golova Turnir sa Atalantom 11 golova.Kamp sa Realom u Mostaru 16 golova i Madridu 11 golova tri meca . Osijek 10 golova. Virtus Entela na dva meca 5 golova. Sa mnogih postoje kompletni video zapisi. On je osvajac i zato 26 individualnih trofeja i 31 ekipnog
Tara

05. 01. 2019 - 16:13

Bravo Bojane..samo naprijed..!
Hn

05. 01. 2019 - 20:05

Zasto ste mi skratili tekst koji je jutros bio objavljen?Potpuno ste promijenili smisao ostavljajuci samo ovo ali...Sad poslije objave oca ili majke ovog u vezi golova siguran sam da je neko u rodbini sa administratorom.Neka je dijete zivo i zdravo i da dostigne sve ove nase najpoznatije fudbalere.Samo sam htio reci da je malo degutantno objavljivati da je postigao 1010 golova ma kakav talenat bio.A roditelji samo malo vise objektivnosti.Pozdrav.Ako objavite...
Outback

05. 01. 2019 - 20:49

WOW !! ... JUST WOW.
Novi komentar