Univerzalne primjedbe

Zbog čega su sve muškarci nesrećni u braku?

Zavjetovali ste se da ćete biti jedno uz drugo u dobru i zlu, ali vas na dan vjenčanja niko nije upozorio na bračne teškoće sa kojima se susrijeću savremeni parovi. Tačno je da nijedan brak nije isti, ali postoje neke univerzalne primjedbe s kojima je saglasna većina muškaraca.
Objavljeno: 04. 01. 2019 - 15:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Neprestano zvocanje 

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama u braku jeste da ponekad umiju da budu veoma naporne – ono što se vama može činiti kao korisno podsjećanje, on može smatrati neprestanom kritikom. Muškarac će, zato, uvijek imati utisak da nije dovljno dobar, a prirodno je da će, kad god bude imao osjećaj da ga napadate, njegov refleks će biti da se brani. Umjesto da ga napadnete što nije iznio đubre, tako bi, na primjer, mnogo bolje bilo da mu kažete “Izvini, trenutno sam preopterećena kućnim poslovima. Možeš li da mi pomogneš tako što češ izbaciti đubre?”. Pokažite da cijenite njegov napor kako ne bi bilo mjesta za frustraciju. 

Suviše priče 

Bilo da je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate da prenesete, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene isuviše pričaju, a glavni razlog krije se u tome što imaju ograničenu sposobnost paralelnog obraćanja pažnje na predmet razgovora, i ono što čine u tom trenutku. Ukoliko vaš suprug nije odmah odgovorio na pitanje, najvjerovatnije još uvijek razmišlja što da kaže dalje. Nemojte se, zato, odmah ljutiti ili brzo preći na drugu temu – dajte mu dovojlno vremena da obradi informaciju. 

Sve je podređeno djeci 

Sasvim je normalno da se život promijeni iz korjena kada djeca stignu na svijet, ali problem nastaje kada žena počne svu svoju pažnju da usmjerava na prinovu. Njeni postupci mogu učiniti da se muškarac osjeća zapostavljeno, ili da više nije bitan svojoj supruzi. Istina je da odgajanje djece zahtijeva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i oni gestovi koji vam se čine najbezazlenijim mogu mnogo značiti vašem muškarcu. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana, i obavezno tokom nedjelje izdvojite vrijeme koje ćete provesti samo s njim. 

Nedostatak seksa 

Fizička bliskost izuzetno je bitan dio braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ukoliko vaše potrebe i potrebe vašeg partnere nijesu usklađene, potrudite se da mu izađete u susret i ostvarite kompromis. Pokušajte da se stavite na njegovo mjesto, da razumijete njegove želje i potrebe i budete saosjećajni umjesto da osuđujete. To ne znači da bi trebalo da mu se potčinite ili zanemarite sopstvene potrebe i želje, već da postignete dogovor koji će i vama i njemu ići u korist. 

Komentari: 0

Novi komentar