Radak Kukavičić: Crna Gora najpoželjnija novogodišnja destinacija

Veliki broj posjetilaca prvih dana ove godine pokazuje da je Crna Gora ponovo ponijela epitet najpoželjnije destinacije za novogodišnje praznike, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić. 
Objavljeno: 04. 01. 2019 - 19:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je u hotelu Splendid, gdje su turistički poslenici proslavili Turističku novu godinu, kazala da je u Crnoj Gori tokom novogodišnje noći na trgovima bilo preko 42 hiljade posjetilaca. 

“Zadovoljstvo je takođe što veliki broj gostiju boravi i na planinama i što su naša skijalištra i kapaciteti, kako hotelski, tako i u privatnom smještaju, prije svega na Žabljaku i u Kolašinu, popunjeni”, rekla je Radak Kukavićić za Infobiro. 

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, kazao je da je prošla godina bila uspješna, da je ljetnja sezona završena u novembru, a zimska otvorena 15. decembra. 

“Primakli smo ta dva datuma jako blizu i mislim da nikad nije bilo manje vremena da odmaramo nego ove godine i da će vremena za odmor biti sve manje”, saopštio je Pavle Radulović.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović, smara da će turističke sezone biti sve bolje, ali da je neophodno raditi i u budućnostu otkloniti sve slabosti.

"Ostvarili smo više od onoga što smo planirali. Ove godine, Crna Gora kao destinacija za novogodišnje praznike, doživjela je još jednu dodatnu promociju i sebe zakucala kao najatraktivniju destinaciju u regionu kada je Nova godina u pitanju”, kazao je Žarko Radulović.

On je naveo da Crna Gora definitivno postaje jedna atraktivna destinacija, a da turisti imaju dobre utiske.

“Znam pouzdano da će ova godinae biti bolja od prošle, a naredna vjerovatno od ove. U mojoj kompaniji je popunjenost na godišnjem nivou 56 odsto, što znači da smo je šest mjeseci i 15 dana otprilike popunjeni 100 odsto”, rekao je Žarko Radulović.

Komentari: 0

Novi komentar