Podgoričanin Mario Milošević u zatvoru brutalno pretukao ubicu kruševačkog "dona"

Podgoričanin Mario Milošević, blizak "kavčanima", koji je uhapšen u Prištini po potjernici Crne Gore, u pritvoru je pretukao Miću Uroševića, zvanog Četnik, osuđenog u Nišu za ubistvo, a u Kosovskoj Mitrovici osumnjičenog za likvidaciju Kruševljanina Dejana Steljića.
Objavljeno: 07. 01. 2019 - 09:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ilir Keljmendi, direktor zatvora u Prištini, potvrdio je medijima da je Milošević pretukao Uroševića.

- Pritvorenik Milošević napao je pritvorenika Uroševića u sali za rekreaciju. Nekoliko puta ga je udario dok su igrali šah - rekao je Keljmendi, ne želeći da iznosi više detalja jer se slučajem sada bavi policija.

Tužilac Osnovnog suda u Prištini Armend Hamiti potvrdio je da je protiv Miloševića istraga sada proširena i na nanošenje teških tjelesnih povreda.

Aleksinčanin Mića Urošević, zvani Četnik, koga je pretukao Milošević, uhapšen je krajem decembra 2017. godine u Kosovskoj Mitrovici, a osumnjičen je za ubistvo Dejana Steljića, vođe jedne od kruševačkih kriminalnih grupa. Urošević je skoro četiri godine bio u bjekstvu, a Srbija je za njim raspisala i međunarodnu potjernicu jer je pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Jocića (29) iz Aleksinca i ranjavanja Saše Dudića (38), u januaru 2014. godine. Prilikom hapšenja kod njega su nađena lažna dokumenta na ime Dejan Perović, ali je kosovska policija ubrzo utvrdila njegov pravi identitet i ustanovila da ga potražuju i nadležni organi Srbije. Od tada je u pritvoru u Prištini, a u istrazi je utvrđeno da je sukob između Uroševića i Steljića, zvanog Deki Bosanac, posle pijanke, počeo zbog žene, a ne kriminalnih poslova.

Navodno, Steljić je vrijeđao ženu sa kojom se Urošević viđao, pa mu je prekipelo, pa je u naselju Bošnjačka mahala pucao i usmrtio druga.

I dok je Urošević "pao" zbog žene, Milošević je 17. jula uhapšen u prištinskom naselju Kalabrija, pod punom "ratnom opremom".

U štek-stanu nađeni su droga, ilegalno oružje i kosovska dokumenta na ime Miroslav Kostić. Pravosuđe u Prištini je zbog narkotika i oružja protiv njega pokrenulo istragu, a u toku je i ekstradicioni postupak jer je Crna Gora za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog učešća u ubistvu Radomira Đuričkovića, bliskog škaljarskom klanu, koji je likvidiran u oktobru 2016. na Cetinju. Od tog zločina Milošević je bio u bjekstvu.

Interesantno je da je neposredno prije nego što je pretukao Uroševića za vrijeme partije šaha, protiv Miloševića tužilaštvo u Prištini proširilo istragu jer je dao mito zatvorskom čuvaru i jednom kosovskom službeniku da bi mu omogućili bjekstvo iz pritvora. Naime, kosovska policija je početkom novembra uhapsila službenika zatvora u Prištini Stefana Veličkovića i zvaničnika Ministarstva za dijasporu Petrita Mustafu, koji su osuđeni jer su pomagali Miloševiću u planiranju bjekstva. Veličković i Mustafa priznali su krivicu i osuđeni su na po šest mjeseci zatvora. Robija je, međutim, zamijenjena novčanom kaznom od po 2.800 eura, a Veličkoviću je dosuđeno da plati još 4.000 eura.

Stan u Prištini

U zgradi u kojoj je uhapšen Milošević u naselju Kalabrija kosovska policija locirala je i bjegunca Strahinju Đankovića, osumnječenog da je u februaru prošle godine u Beogradu ubio Petra Arsića. Đanković je u pritvoru u Prištini. Nekoliko dana posle njih, takođe na Kosovu, uhapšeni su Igor Mašanović i Vukan Vujačić, koji se, kao i Milošević, terete za ubistvo Đuričkovića i u toku je postupak za njihovo izručenje Crnoj Gori.

Učestvovao u pokušaju likvidacije?!

Iako je Milošević za sada osumnjičen samo za učešće u ubistvu Radomira Đuričkovića, neka saznanja ukazuju da je povezan i sa pokušajem likvidacije Radomirovog brata Miloša, u maju 2017. godine u beogradsklom naselju Konjarnik.

(foto: ras srbija)

Komentari: 1

Kremo

07. 01. 2019 - 10:12

Ko to smije cetnika da dije ?
Novi komentar