Pekar zatekao suprugu sa autolimarom, pa ga ubio

Pekar Kemal T. u petak je iz vatrenog oružja ubio komšiju i autolimara zvanog Braco nakon što ga je zatekao sa svojom suprugom Amelom M. u kući u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži.
Objavljeno: 07. 01. 2019 - 15:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvor blizak istrazi otkrio je medijima da su komšije u petak oko 17 sati čule najmanje 15 hitaca, a da su najprije mislile da je riječ o šenlučenju ili petardama, što nije neobično za ovo doba godine, kad se proslavljaju brojni praznici, prenosi avaz.ba.

Tada je Kemal T., zapravo, presudio Braci, koji je, kako je na licu mjesta ispričalo više komšija, bio u ljubavnoj vezi s Amelom M., što su vješto krili sve do kobnog susreta.

“Kemo je uglavnom radio uveče i nije bio kod kuće. Zašto se vratio, to niko ne zna, ali ih je zatekao i uradio to što je uradio”, ispričao je za avaz.ba komšija bračnog para.

Braco je neposredno prije zločina svratio o lokalnu trgovinu i kupio tri piva i cigarete, nakon čega se, najvjerovatnije, uputio ka ljubavnici. Kemal T., shvativši šta je uradio, skovao je pakleni plan, pa je supruzi rekao da sve insceniraju kao da je riječ o samoubistvu.

Zločin su prijavili nekoliko sati kasnije. Vještaku je protok vremena pokazao da je smrt nastupila ranije, nakon čega je i ovo zamršeno klupko počelo da se odmotava. Detalji svirepog zločina šokirali su i najiskusnije istražitelje.

“Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi neko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj ko hoće da digne ruku na sebe, u 99 odsto slučajeva presudi jednim hicem, a ovde je ispaljeno mnogo više”, navodi avaz.ba.

Prema nepotvrđenim informacijama, tijelo ubijenog pronađeno je u hodniku kod vrata, što upućuje na to da je nesrećni Braco pokušao da pobjegne, ali nije uspio.

Suočeni sa brojnim dokazima, supružnici su sve priznali. Suprug se tereti za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja, a supruga za prikrivanje zločina.

U toku jučerašnjeg dana obavljen je i pretres kuće, kojem je prisustvovala Amela M. Tom prilikom pronađeni su automatska puška i pištolj.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo se nisu oglasili o ovom slučaju.

Braco je sa suprugom živio u takozvanim socijalnim zgradama nedaleko od mjesta zločina, dok mu sin sa snajom i djecom žive u kući prekoputa Kemala T. Svi su, osim maloljetne dece njegovog sina, gluvonijemi. S druge strane, i supružnici Amela M. i Kemal T. imaju dvoje maloljetne djece.

“Eto, uništene su dvije porodice. Šta će ta djeca bez roditelja, koji su sada u zatvoru? Šta će Bracin sin i djeca, koje je izdržavao ovaj vrijedni čovjek? Tuga velika eto, zbog gluposti čovjek je ostao bez glave”, priča jedan komšija.

Za ubijenog Bracu svi imaju samo riječi hvale. Komšije su ispričale da je riječ o gluvonijemoj osobi koja ne bi ni mrava zgazila te da je bio vrstan autolimar. Vlasnici vozila sa nevjericom dolaze po svoja vozila, ne vjerujući da Brace više nema.

Komentari: 4

Muka

07. 01. 2019 - 15:37

Ko će sada da im popravlja auta i peče somune??
tvrdisa

07. 01. 2019 - 16:00

jJel makar zavrsio ta auta?
Braco je kupio

07. 01. 2019 - 16:22

3 piva, dakle, jedno i za Kema.
Nikolas Kosta

07. 01. 2019 - 18:59

Ovo liči na petparačku priču, ali je nažalost sve više stvari koje iz fikcije prelaze u stvarnost- Sramota za obohje monstruma. Koje veliko povjerenje je nesrećni Braco imao u ovu dotičnu .....
Novi komentar