Pogledajte ko od stranih zvijezda slavi pravoslavni Božić

Vjerovali ili ne, neke od najvećih holivudskih zvijezda slave pravoslavni Božić. Neki su rođeni u pravoslavnim porodicama, a neki su u našu vjeru prešli zbog ljubavi. Saznajte ko su oni.
Objavljeno: 07. 01. 2019 - 17:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Starleta Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvijezda je čak prošle godine na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.
Tom Henks, koji je daleki potomak Abrahama Linkolna, zbog ljubavi je prešao u pravoslavnu vjeru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

- Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša djeca, rekao je Tom.
Naomi Kembel rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, Naomi je postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Komentari: 1

pravoslavlje do tokija

07. 01. 2019 - 18:22

Dolazi jednom Afrikanac i obraca mi se " Zdravo, zemo kako si " . Iznenadih se otkud smo zemljaci , da nijesam pocrnijo . Rece da je iz Etiopije i da je pravoslavac i od tada postadosmo prijatelji .
Novi komentar