"Ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu"

Dragičević: Svima nam se sprema isti scenario

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida, oglasio se putem Fejsbuka nakon osam dana bekstva od policije, koja ga potražuje zbog sumnje da je sa još četiri osobe počinio određena krivična djela tokom održavanja jednog od protesta "Pravda za Davida".
Objavljeno: 07. 01. 2019 - 18:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

U podužoj poruci objavljenoj na Fejsbuku, Dragičević tvrdi da nije pobjegao, već se, kaže, sklonio. Tvrdi da neko želi da ga likvidira, a ako mu se, kaže, nešto desi, krivicu za to pripisuje državnom vrhu Republike Srpske, MUP-u i Tužilaštvu, odnosno svima za koje kaže da su "učestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog djeteta".

Neće, navodi, odustati od traženja pravde za smrt sina i dodaje da je njegov jedini zahtjev da se predmet o smrti Davida prebaci na državno tužilaštva BiH i  da će, kako kaže, sve biti brzo gotovo.

"To je ono čega se oni plaše", napisao je Dragičević.

Iako poručuje da ne želi nikoga da, kako kaže, ruši, Dragičević navodi:

"Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu... Svima nam se sprema isti scenario. Želimo da živimo u zemlji gdje će ustav, zakon i red biti jednaki za sve...".

Dragičević i dalje tvrdi da ima dokaze da je njegov sin ubijen i da su ubice poznate. Ranije je tvrdio da ima dokaze da su Davida 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo tijelo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Ranije danas oglasio se i Dragičevićev advokat Ifet Feraget, koji je rekao da je njegov branjenik "živ, zdrav, ali je u velikom strahu", te da nema namjeru da se vrati u Banjaluku, dok se okolnosti koje se dešavaju proteklih dana ne riješe.

Feraget tvrdi da ne zna gdje se nalazi Dragičević.

Komentari: 2

Pravda

07. 01. 2019 - 19:28

Uz svako postovanje prema Davoru Dragicevicu i njegovom stradalom sinu,Davidu, ali "republika srpsko sumska" u Bosni odn oni koji je vode ponasaju se na slican nacin, kako je ovo cudo i stvarano. Kada vise nema Bosnjaka,Hrvata i drugih gradjana ovog BiH entiteta,na red su sada dosli nepodobni lokalni srbi.I sigurno je da bi i oca isti likvidirali, da se covjek nije na vrijeme sklonio. Pravde ce biti .....
Pravda

07. 01. 2019 - 19:33

....nastavak. Pravde ce biti uprkos lokalnim kabadahijama, koji ne znaju za nista drugo,osim za silu. Krijuci se iza providnih i tkz nacionalnih interesa. Demonstracije u Beogradu dobrim djelom odslikavaju i stanje u Banja Luckom entitetu. Dok usko/trasirani desperadosi ne sidju sa vlasti, mira u BiH nece biti.
Novi komentar