Srbin "ferarijem" vozao badnjak u Švajcarskoj : Da vide kako mi to radimo

Odlazak po badnjak u šumu je stari pravoslavni običaj koji se i danas rado primjenjuje, ali način na koji je to učinio jedan Prokupčanin koji živi i radi u Švajcarskoj, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama.

Objavljeno: 07. 01. 2019 - 18:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, koji je nastanjen u mirnom švajcarskom gradu Misiju, postao je prava atrakcija nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak u kojem se vidi kako u luksuznom "ferariju" prevozi badnjak od šume do kuće.

On je otkrio da je na ideju došao nakon što je vidio komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

- Vidio sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i riješio sam da ove godine i ja odem po badnjak "ferarijem". Prije njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto - rekao je Ljubiša, inače vlasnik radnje "Tefani Pneus" koja se bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše.

ferari-dva

- Naravno, prije nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lijepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je video postao viralan na mrežama, počeli su da mi se javljaju rodbina i prijatelji, sve ih je interesovalo da li sam stavio nešto na sjedište, izgleda da su brinuli više od mene šta će biti sa automobilom - kaže Ljubiša kroz smijeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvek proslavi tradicionalno, kao i svaki prosječni Srbin, kao i da mu je društvo tokom vožnje pravila njegova ćerka Anja.

Ono što nas je najviše zanimalo, jeste kako su reagovale komšije Švajcarci, tačnije, da li im je bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom.

- Kada su me vidjeli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im poslije objasnio da je za nas badnjak isto što i njima jelka. Posle im je cijela ta priča postala simpatična - rekao je Ljubiša, dodajući da je nedugo pošto je snimak postao viralan na društvenim mrežama i kad se još nije znao identitet vozača, dobio dosta poruka od prijatelja u kojima su ga pitali da li je to on "ferarijem" išao u šumu.

Iako je ispod njegove objave na Fejsbuku bilo dosta komentra da možda badnjaku nije mjesto u tako luskuznom automobilu, Ljubiša je svima odgovarao sa osmehom, navodeći da se ne kaje što je to učinio.

Ipak, 28 godina teškog rada i poštenog rada u Švajcarskoj daju za pravo da čovjek proslavi Božić onako kako on to hoće, pa čak i ako je u to uključen odlazak u šumu sa "crvenim bikom" i stavljanje masivnih hrastovih grana na njegov krov.

Komentari: 6

Tomica

07. 01. 2019 - 19:33

Kakav kitsch. Katastrofa, ovo je samo takvo izrugivanje. Inace kicenje badnjacima je besmisleno danas, vise lici na sprdnju
grbalj

08. 01. 2019 - 02:59

Glupost na najvisen nivou !
Srbineeee

08. 01. 2019 - 09:49

hej bre golo ´uzovici zeljenaski iz kamenjara ljubomora a ? Domacin covek bre ! Ima firmu , ima ferari ne svercuje aljbansku travu na magare .
Alpi

08. 01. 2019 - 14:24

Mogu srbendi iz sela Orlovo gnezdo,opstina Prokuplja,pedantni Svajcarci oduzeti dozvolu za rad, i vratiti ga (sa svim njegovim granama) prema jugu Srbije.
Kakvih

08. 01. 2019 - 14:30

papaka ima, sad su Švajcarcima potvrdili priče o divljacima srbima.
GRADJANSKI

08. 01. 2019 - 15:29

I ima Xherdan Shaqiri-ja! Srbineeee "gde" ti je Kosovoooo?!?
Novi komentar