Funkcioner DPS-a ocjenjuje bespredmetnom inicijativu lidera Fronta o otvorenim granicama sa Srbijom i entitetom Republika Srpska

Gegaj: Ideja Mandića i Kneževića ima političku pozadinu

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je u izjavi za Pobjedu da inicijativa lidera Demokratskog fronta o „otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske“ ima isključivo političku pozadinu.
Objavljeno: 09. 01. 2019 - 06:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gegaj je dodao da postoji jasna razlika između te inicijative i one koju je objelodanio premijer Albanije Edi Rama, koji je predložio otvorene granice između Makedonije, Albanije, Crne Gore i Grčke.

- Rama je to uradio kao premijer Albanije i nije to učinio da bi dobio sitne političke poene. Učinio je to prvenstveno iz ekonomskih razloga, jer sve te države izuzetno sarađuju na svakom polju. Cilj je slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala, da ne bude dugih čekanja na granici. Na kraju svi imamo zajednički cilj - ulazak u Evropsku uniju u kojoj su granice potpuno otvorene - rekao je Gegaj.

On ističe da Mandić i Knežević nemaju većinsku podršku građana da u inostranstvu iznose inicijative koje po Ustavu pripadaju premijeru ili predsjedniku države.

Predsjednici NSD-a Andrija Mandić i DNP-a Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Gegaj je odbacio teze lidera DF-a o „opasnosti koja Crnoj Gori prijeti od projekta takozvane velike ili prirodne Albanije“.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 3

Milica DPS

09. 01. 2019 - 08:33

Jeste moja partija ali mislim da ova izjava nema logiku.Teško da je otvaranje granice sa Albanijom i Kosovom prioritetnije i ekonomski isplativije od otvaranja sa Srbijom i Republikom Srpskom-odnosno Bosnom.Ja u Albaniji i na Kosovu nemam nikoga a u Srbiji i Bosni veoma mnogo rođaka i prijatelja.Gegaj ovo može govoriti u ime Albanaca , jer njima je u interesu ali 95 posto CG nema prevelikog interesa da se otvore granice sa njima.Zatim, bojim se šverca cigareta, droge i oružja ...svega bi tu bilo.Pozz.
Tara

09. 01. 2019 - 13:05

Drzava CG ,ne bi smjela ni sa jednom drzavom da otvori granice.jedino ako (u buducnosti)ako se primi u EU..mozda sa Hrvatskom.. Roba..Hrana..se mora kontrolisati..inace ce gradjani nadrljati..mozda i neki i umrijeti.. Drugo,droga..trgovina ljudi.. Za kriminalce..mafijase bi to bilo idealno.. Sto se tice Srbije..to su nam najveci neprijatelji..dalekomi kuca od njih!
Freeman

10. 01. 2019 - 14:22

Zaboga ,Gegaj ?!.Ramin predlog prihvatljiv i ekonomski,a Madićev i Kneževićev ima političku pozadinu i neprihvatljiv ?!.Velika Albanija prihvatljiva ,a velika Srbija neprihvatljiva ?!.Pročitani ste odavno i na vašu žalost velike Albanije neće biti,a ni nezavisnog Kosava*. Živi bili pa viđeli ..
Novi komentar