Kazao svjedok saradnik

Radulovića i Vukotića povezao pokojni Đuričković

Povezanost između kriminalne organizacije okrivljenog Ranka Radulovića i takozvanog škaljarskog klana iz Kotora počela je 2016. godine preko pokojnog Radomira Đuričkovića sa Cetinja koji je Raduloviću poklonio vozilo BMW X5, kazao je svjedok saradnik pod kodnim imenom Jadranko Jonski, na saslušanju pred sudijom za istrage Višeg suda u Podgorici.
Objavljeno: 10. 01. 2019 - 06:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

U noći kada je Radomir Đuričković ubijen, 10. oktobar 2016 godine na Cetinju, okrivljenom Ranku Raduloviću je to javljeno.

Kako je Jonski ispričao, Radulović je saznao i kojim vozilom ubice bježe, pa je računao da neće bježati magistralnim putem ka Budvi ili Podgorici zbog policijskih blokada, već je očekivao njihovo bjekstvo seoskim putem Cetinje-Nikšić zbog čega je organizovao sačekušu u mjestu pored jezera Slano, u namjeri da ih likvidira.

Na to mjesto je došao sa okrivljenima Radošem Petrušićem, Darkom Vickovićem, Ratkom Martinovićem, Lukom Radulovićem i Ž. Radulovićem, gdje ih je zaustavila policija i pronašla i oduzela oružje koje su posjedovali.

Optužnicom koju je Viši sud u Podgorici nedavno potvrdio, a kojom se Nikšićanin Ranko Radulović, albanski državljanin Erogen Brajović i Kotoranin Igor Vukotić terete za stvaranje kriminalne organizacije u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela, obuhvaćeno je ukupno 19 lica.

Osim Radulovića, Brajovića, Vukotića, Vickovića, Radoša Petrušića, Martinovića, Luke i Ž. Radulovića terete se i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Radivoje Preradović, Nenad Lubura, Ivan Todorović, Miladin Dedović, Milovan Peruničić i Željko Matijašević.

Komentari: 0

Novi komentar