Saopšteno iz tužilaštva

Katnić zatražio raspisivanje potjernice za Kneževićem

Specijalno državno tužilaštvo zatražilo je od policije da provjeri gdje se nalazi Duško Knežević i predložilo raspisivanje nacionalne potjernice, zvanično je saopšteno Danu iz Specijalnog tužilaštva.
Objavljeno: 10. 01. 2019 - 07:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Imajući u vidu da se on trenutno nalazi u inostranstvu i da je nedostupan državnim organima te da ga policija ne može naći na adresi sa kojom tužilaštvo raspolaže, SDT će predložiti Višem sudu raspisivanje međunarodne potjernice”, saopšteno je Danu iz tužilaštva.

Knežević koji je predsjednik Atlas grupe izbjegao je hapšenje koje je naložila specijalni tužilac Lidija Vukčević samo nekoliko dana prije izdavanja naloga, kada je napustio teritoriju Srbije i on se trenutno nalazi u Londonu.

Ukoliko crnogorski bezbjednosni organi budu raspisali međunarodnu potjernicu, problem oko eventualnog izručenja moglo bi da predstavlja to što Knežević ima i kiparski pasoš.

Kako je Danu potvrđeno, Knežević još nije označen kao organizator grupe koja se sumnjiči za pranje novca, niti je taj postupak završen.

Tu istragu, koja još nije okončana, vodi tužilac Sanja Jovićević i njome su obuhvaćena 174 lica, a organizator te grupe još uvijek se vodi kao NN lice.

Komentari: 8

JESTE

10. 01. 2019 - 07:48

Baš me interesuje da li će se Atlas banka ubuduće zvati Atlas Prva banka ili Atlas Voli banka.
cao cao

10. 01. 2019 - 12:41

Osjetio je on da hoce da ga zatvore i opljackaju pa otvorio fiktivne firme i prebacio lovu u inozemstvo a braci ostavio prazan sef.
Hotel "GRU"

10. 01. 2019 - 08:04

Duškov hotel "Mažestik" je godinama je mjesto gde odsjredaju svi oficiri GRU koji imaju rade protiv CG. Istovremeno u tom hotelu su odjedali i lideri DF. Da li je u tom hotetelu priprema onaj atentat na Đuklanovića. Da li je optužnica u poitaju samo za pranje para ili i za finansiranje pokušaja terorizma u izbornoj noći????
ti si dsz i ono

10. 01. 2019 - 08:24

Iz londona izbaca kumove slike na instagram pa se uplasili da sto ne objavi sto nije za javnost.
Freeman

10. 01. 2019 - 08:42

Raspisivali,ne raspisivali sve je isto.Zar,zaista očekujete da ga Englezi izruče,poslije ovoga što je izjavio,a zašto ,siguran sam ima dokaze ?!.
lovu izvukao i cao

10. 01. 2019 - 11:21

On se trenutno nalazi u Londonu, a u slučaju raspisivanja potjernice, problem oko eventualnog izručenja moglo bi da predstavlja to što Knežević ima i kiparski pasoš. Predsjednik Atlas grupe je, kako se sumnja, od 2008. do 1017. godine otvorio i ugasio više fiktivnih firmi na ime bliskih saradnika od kojih su se neke vodile na ime njegove bliske saradnice Brankice Bašović, koja je nedavno uhapšena pa puštena.
Freeman

10. 01. 2019 - 13:36

Nema još uvijek dokaza da je išta ukrao od građana i države Crne Gore . To je za mene najbitnije.
Kratko pamćenje

10. 01. 2019 - 19:39

Ako se još sjećate ambasadora Mongomerija iz BG, koji je napravio duvansku aferu preko novina iz Zagreba, Knežević mu je finansirao štampanje knjige. Slika: prijatelj je Đukanovićem, a finansira one koji su protiv Đukanovića???
Novi komentar