" /> " />

Snijeg pravi probleme

Kamioni hercegnovske Čistoće zaglavljeni u snijegu, ugrožena sela

Snijeg koji od preksinoć pada u zaleđu Boke napravio je pokrivač debiljne 40ak centimetara, ali iznad Herceg Novog svi putni pravci su prohodni.
Objavljeno: 10. 01. 2019 - 14:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Komunalno-stambenog preduzeća apeluju da se prema Ublima, gdje su smetovi do metar i po, ne kreće dok se ne stabilizuju padavine.

Prema riječima predsjednika MZ Kameno-Žlijebi, Gorana Stanovčića snijeg pada i na Kamenom, ali se ne zadržava, dok je prema Borićima, Dizdarici i Dugonji napadao i zadržava se. Privrednik Veso Pavlović, koji je angažovan oko čišćenja, redovno održava sve puteve.

– Kamioni Čistoće juče su ostali u snijegu gore ispod Dugonje, jer nisu mogli da se probiju. Jutros su šoferi otišli da probaju da dođu do kamiona i istovare ih, ali ne znam da li su uspjeli – navodi on.

Stanovčić je upozorio da su uslovi na putnim pravcima otežani, jer snijeg intezivno pada i ledi se na asfaltu. Put je prohodan do motela “Borići”, ali dalje je opasno. Mehanizacija je aktvina do Ubala.

snijeg-750x450

Snijeg i u Ulcinju

Nekoliko centimetara sniježnog pokrivača prekrilo je čitavo Anamalsko područje u Ulcinju.

Snijeg je i na Velikoj Plaži.

Ugrožena sela u Bijelom Polju

Najviše su ugrožena sela u bjelopoljskoj opštini, a selo Ramčina koje je udaljeno od Ribarevina tri kilometra već je dva dana u blokadi.

Putevi prema selima Femića Krš, Brzava, Žurena, kao i put koji vodi prema Ruljevinama, prema Brijegu, Klinac i Novo selo su u kritičnom stanju. U Zatonu je snijeg napadao i preko 30 centimetara, a nadležni apeluju na mještane da budu strpljivi.

Komentari: 1

zato je problem

10. 01. 2019 - 16:36

Nekad je dobar domacin imao u kuci osnovnih potrepstina za nekoliko mjeseci a sad svako jutro sa kesom u prodavnicu . Ona sela oko Zabljaka 6 mjeseci odsjecena od svijeta pa nista
Novi komentar