SNP: Opozicija mora biti jedinstvena

Opozicija u Crnoj Gori mora biti jedinstvena, jer je to jedini način da se sruši vlast Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

Objavljeno: 11. 01. 2019 - 10:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Opozicija u Crnoj Gori više nema kad da razmišlja hoće li, ili neće sjesti za isti sto i hoće li nastupiti ujedinjeni, ona to mora da uradi jer jedino tako možemo srušiti DPS“, rekao je Joković u intervjuu Danu i dodao da ako tako ne nastupe, njihovi birači će ih žestoko kazniti na narednim izborima.

Što se tiče djelovanja sa opozicijom, kako je naveo, SNP je uvijek otvoren za saradnju sa svim političkim subjektima da bi postigli cilj, odnosno promijenili vlast u Crnoj Gori.

„Volio bih da se ostave sve razmirice unutar opozicije, da pokažemo da zaista možemo da formiramo vlast, a ne da se unaprijed dijelimo i svađamo, da sjutra, kao što je to u opštinama na primorju, svi možemo da sjednemo i sarađujemo i da konačno te opštine imaju jednu dobru vlast kao što je imamo u Budvi i u Kotoru“, poručio je Joković.

On smatra da će Odbor za dalju reformu izbornog zakonodavstva morati da inicira promjene.

„Ne postoji način da se to vrati nazad. Evropa je stala iza toga, to je pokrenuto u Evropskoj uniji (EU) i moramo svoje sujete ostaviti sa strane i napraviti najbolje moguće izborno zakonodavstvo, jer sam ubijeđen da DPS sa manipulacijama i podesnim izbornim zakonom koji njima odgovara mnogo glasova nelegitimno osvaja“, kazao je Joković.

To se, kako je ocijenio, može eleminisati novim izbornim zakonodavstvom.

„Mislim da će morati ponovo da se pokrene taj odbor i da će funkcionisati. Neće to ići lagano i neće oni koji su do sada imali privilegije i radili šta požele lako se odreći toga, ali je ključno da ne mogu sami donijeti to izborno zakonodavstvo jer je razmjer sedam prema sedam i mora postojati dvotrećinska većina“, naveo je Joković.

On smatra da će i ovog puta međunarodni faktor presudno uticati da se to završi onako kako bi trebalo, da postoji fer i kvalitetno izborno zakonodavstvo. 

Komentari: 4

Nema nista od toga

11. 01. 2019 - 10:46

Jednom ste se svi udruzili protiv jednog covjeka, i opet dozivjeli propast.
Janko

11. 01. 2019 - 10:49

Svako u opoziciji samo gleda svoj interes.
Goran Z.

11. 01. 2019 - 10:51

Durenje demokrqta samo podize rejting Snp.
CRNOGORAC

11. 01. 2019 - 15:44

NECE JE NIKO UJEDINITI DO TEBE POSTO SI POPULARAN U C.GORU TO CE SAMO TEBE POCI ZA RUKOM KA NAJPAMETNIJEM SRBINU U C.GORU.
Novi komentar