„Svi mi imamo trenutke slabosti“

Ana Kokić: Razvod je neminovan kad ne napredujemo

Kako su prethodnih dana zbog pucanja bračne zajednice osvanuli skoro na svim naslovnicama i portalima, Ana Kokić i Nikola Rađen bili su spremni da sa javnošću podijele svoju najtežu životnu odluku.
Objavljeno: 11. 01. 2019 - 14:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iako su fanovi, pratioci, kolege i mnogo drugi bili skoro pa ubijeđeni da im u braku cvjetaju ruže, realnost je ipak odala nešto drugačiju i bolnu sliku o ovom paru.

Poznata pjevačica Ana Kokić i slavni vaterpolista Nikola Rađen stavili su tačku na desetogodišnju ljubav koju su dijelili.

Naime, iako je bila spremna da uradi sve za svoj brak pa čak i da pristane na “ljubav na daljinu” Ana je svakako imala svoje i te kako stameno mišljenje o tome.

“Ako pored sebe imate osobu sa kojom možete da razgovarate o svemu, koja razmišlja o zajedničkoj i boljoj budućnosti, koja vas čini boljim čovjekom, podržava i razumije – ne vidim razlog zašto ne biste činili isto to i gradili vaš mali zajednički svijet. Svi mi imamo trenutke slabosti, pogrešne odluke, padove, ali to ne možemo da mjerimo sa velikim ljudskim kvalitetima”, rekla je pjevačica.

Međutim sasvim je sigurno da brak na daljinu, uprkos čestim putovanjima, ima mnogo otežavajućih okolnosti, Ana nikad nije nešto posebno dramatizovala kada je to u pitanju.

“Zaista ne mislim da je to nešto strašno. Sve je to život, a i svjesna sam da neće trajati dovijeka. Nismo ni prvi, ni posljednji koji tako žive. Nas dvoje znamo da to nije ništa drugo nego malo žrtvovanje za bolju budućnost”,  rekla je Ana i dodala da uvijek treba poći od sebe, zapitati se koliko smo pružili i šta smo sve uradili, pa tek onda sve to gledati kod partnera.

“Ljudi uvijek prvo vide tuđe greške, a svoje postupke zanemare. Sigurno je da ništa ne treba raditi na silu, ali smatram da treba učiniti sve što se može, prije no što se donese odluka o razvodu”, istakla je ona.

Sasvim je sigruno da jedna velika odluka kao što je razvod ne treba da padne “preko noći” ali, neke životne situacije nas tjeraju  da stanemo i kažemo sebi “uradila ili uradio sam sve što sam mogao/mogla”.

Čak i na ovu temu Ana je imala adekvatnu repliku…

“Jutro je uvijek pametnije od večeri. Odluke treba donositi “hladne glave”, nikako pod uticajem negativnih okolnosti koje su, možda, samo trenutne. Postali smo sebični, mislimo samo na svoje potrebe i zadovoljstva. Ne krivim ljude, to nam je nametnuto, jer živimo brzo, okruženi svim i svačim. Raskid ili razvod dolaze u obzir jedino ako osjetimo da kao čovjek ne možemo da napredujemo.”

S obzirom da su Ana i Nikola roditelji dvije prelijepe djevojčice, nikako ne možemo zanemariti činjenicu da razvod i odluku o razilaženju treba donijeti na jedan sasvim bezbolan način, jer ipak u životu od trenutka kad postanemo roditelji, djeca dobijaju primarno mjesto u našim životima.

“Što su djeca starija to više shvatate da će ona jednog dana otići i imati svoje živote, a vi ćete ostati sa posljedicama svojih odluka. Sigurno je da ih treba zaštititi od negativnih dešavanja, te je zato teže supružnicima koji su roditelji. Međutim, često nismo svjesni koliko su djeca inteligentna i u kojoj mjeri osjećaju sve što se dešava, mada im ništa nismo rekli. Primjetiće vaše nezadovoljstvo goliko god se vi smješkali kako biste ga sakrili. Kao što mi želimo da djeca budu srećna, tako ona žele da im roditelji budu zadovoljni. Zato, zaista, treba dati prednost istinskoj sreći za koju se moramo boriti, na ovaj ili onaj način – ako je moguće u paru, ako nije onda sami”, smatra Ana.

 

Komentari: 0

Novi komentar