Srpski ministar unutrašnjih poslova saopštio

Stefanović: U Srbiji jači škaljarski klan

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, rekao je danas da je policija uhapsila oko 150 osoba i da je raspisana potjernica za Filipom Koraćem, saradnikom poznatog kriminalca Luke Bojovića, koji je blizak škaljarskom klanu. Stefanović je naveo da u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je zbog toga više uhapšenih pripadnika ove kriminalne grupe – za razliku od njihovih suparnika iz kavačkog klana. Ova dva klana trenutno su u ratu koji je odnio veliki broj života.
Objavljeno: 11. 01. 2019 - 20:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Stefanovic: U Srbiji jaci skaljarski klan
Foto:FoNet/Nenad Đordevic

Stefanović je naveo da nije lako prikupiti dokaze, pa će policija zajedno sa tužilaštvom nastojati da ova hapšenja dobiju sudski epilog. On je rekao i da je ovo „preventivna akcija“ koju će policija od sada redovno sprovoditi.

„Bez obzira na to da li će neka od ovih lica biti puštena ili ne, nećemo stati u progonu onih koji se bave najtežim krivičnim djelima poput trgovine narkoticima i time finansiraju dalje učešće u organizovanom kriminalu“, rekao je Stefanović, ali nije precizirao zbog kojih sve krivičnih djela je uhapšeno 150 osoba.

On je naveo i da je za Filipom Koraćem, koji je u policijskim dokumentima označen kao desna ruka Luke Bojovića, raspisana crvena Interpolova potjernica. Stefanović, međutim, nije želio da kaže zbog čega srpska policija traga za Koraćem.

Na pitanje novinarke KRIK-a da li među uhapšenima ima i pripadnika kavačkog klana, s obzirom na to da su se u medijima pojavila imena osoba bliskih škaljarskom klanu, Stefanović je kazao da država jednako goni sve.

„Mi možemo da vam kažemo koga smo mi sve pohapsili i iz škaljarskog i iz kavačkog, ali to nisu jedini“, rekao je Stefanović. Na pitanje da navede imena uhapšenih članova kavačkog klana ipak nije želio da odgovori.

On je dodao i da trenutno u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je veći broj njegovih članova uključen u kriminalne aktivnosti, te da ako jedan klan ima više pripadnika – biće više hapšenja članova te grupe.

„Ako njih ima stotinu, a ovih pet, pa naravno da ćemo više hapsiti od ovih stotinu. Ovih svih pet da uhapsimo, a ovih 20, vi ćete reći: ‘Pa ovih ste uhapsili 20’. Pa znam, ali ovih nema više“, objasnio je Stefanović.

Stefanović je negirao otkića medija da pripadnici kavačkog klana i grupe povezane sa njima imaju veze u policiji, rekavši da su to „besmislene teorije“.

„Sve su to priče, šarene laže, priče koje treba da pokažu kako je ne znam šta, neko zaštićen ili neko nije zaštićen. Baš me briga, sve ih treba pohapsiti“, kazao je ministar policije na konstataciju novinarke KRIK-a da postoje indicije da članovi kavačkog klana imaju veze u policiji.

Komentari: 1

Kolumbo i logistika

11. 01. 2019 - 21:52

Stefanović postaje Kolumbo. Pa i vrapci na grani znaju da je MUP Srbija glavni logističar škaljarskog klana
Novi komentar