Ministar zadovoljan prošlogodišnjom sezonom

Radulović: Ulažemo 320 miliona eura u turizam

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su zadovoljni prošlogodišnjom sezonom i po prvi put ostvarenom milijardom eura prihoda. Kako je kazao resorni ministar Pavle Radulović, izdata su mišljenja za tehničku dokumentaciju za 16 novih hotela u pet primorskih gradova.
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 08:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Za sada je procijenjena vrijednost u turističke objekte u ovoj godini 320 miliona eura. Vrlo smo zadovoljni impresivnim rekordima koje smo prošle godine ostvarili na polju turizma, prije svega u prihodima i broju turista, kojih je bilo 2,1 milion, 100 hiljada više nego 2017.”, kazao je Radulović.

U hotelima, dodao je, prvi put u istoriji crnogorskog turizma, boravilo je milion turista dok je za deset mjeseci ostvareno četiri miliona noćenja.

“Poseban uspjeh je što je ljetnja sezona završena u novembru, a 25. decembra otvorili smo zimsku sezonu, što znaci da je znatno produžena, uglavnom zahvaljujuci velikim turoperatorima. Ponosni smo i na činjenicu da su, što se tiče hotelskih kapaciteta, 51 odsto kategorije četiri i pet zvjezdica, što je povećanje od šest odsto”, rekao je Radulović i najavio rast svih parametara ove godine, uzimajući u obzir povećanje smještajnih kapaciteta, broja destinacija sa kojima je Crna Gora povezana aviosaobraćajem i veće interesovanje turista van glavne sezone.

Strateški cilj je da Crna Gora postane visokokvalitetna cjelogodišnja destinacija. Ministar smatra da su dobro započeli proces legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Za legalizaciju se prijavila 51.000 gradana.

“Naš cilj jeste da dobijemo uređeniji prostor od onog koji je trenutno devastiran bespravno sagrađenim objektima. Avionsko snimanje je završeno, a nakon preklapanja podataka sa 3-D orto-foto snimka, katastarskih i podataka o prijavljenim objektima, imaćemo preciznu evidenciju bespravno sagrađenih objekata”, istakao je Radulović, koji nije zadovoljan dinamikom kojom pojedine opštine rješavaju pristigle zahtjeve za legalizaciju i najavljuje da će im ponuditi tehničku pomoć radi ubrzanja ovog procesa.

Komentari: 4

Roki

12. 01. 2019 - 08:43

Ovo je čarobnjak, otkada je on tu sve cvjeta, Ovakve hvalospjeve o samom sebi nije ni kralj Nikola govorio. Ovo je suvi genije
Goga

12. 01. 2019 - 08:47

Grad Dubrovnik,ima isti broj gostiju kao cijela CGora !
400 god

12. 01. 2019 - 09:44

Bolje vam je ulozite da ljeti ima struje i vode na primorije, O guzvama i drugim stvarima da ne pricamo , Mi i nas turizam ,
RofZ

12. 01. 2019 - 10:42

Koliko nepismen čoek ovo je nevjerovatno, ovako bahatog nikad nismo imali. Ne ulažete, no ulažu investitori zalutali i oni koji oće da zarade prodajom stanova. Da ulažete pravili bi obilaznice oko gradova i bulevare, a ne da se izbjegava kompletno primorje ljeti radi gužvi. Da se za pola sata stiže avionom do tivta, a od aerodroma do grada tri sata. .........
Novi komentar