"Katnić i tužilaštvo se priklanjaju partijskim interesima"

SNP: Zašto ćute nadležni organi?

Video zapis na kojem se jasno vidi da bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uzima novac u iznosu od 97.500 eura od vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića i neoglašavanje državnih organa tim povodom, jasno ukazuje da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, odnosno Vrhovno državno tužilaštvo ne rade svoj posao ili ga rade selektivno'', saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 11:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako navode, s obzirom na to da je posrijedi nezakonita aktivnost, potpuno je, smatraju, jasno da se Katnić i njegovo tužilaštvo priklanjaju partijskim, u ovom slučaju DPS interesima.

''O ulozi Agencije za sprečavanje korupcije izlišno je govoriti. Ona se odavno stavila u funkciju zaštite režimskih interesa i ne radi svoj posao koji joj zakon nalaže. Ćutanje DPS, ali i ASK, SDT i VDT pred ovakvim činjenicama, govori o zarobljenosti institucija, a sve u funkciji zaštite vrha režima. Na ovaj način se potvrđuju tvrdnje opozicionara, da se svi izbori u Crnoj Gori obavljaju pod strahovitim pritiskom, uz crne fondove i nedemokratske metode aktuelne vlasti''-saopšteno je iz SNP-a.

Ovo je, dodaju, ujedno i jasan signal međunarodnoj zajednici da je "nešto trulo u državi", te da se ''na nezakonit način ubrizgavaju sumnjive pare i koriste za izbornu kampanju, a da se iste ne notiraju kod ASK koja, uzgred budi rečeno, snom mrtvijem spava.''

''U međuvremenu, pošto su, nažalost, rasparčali i preoteli društvenu imovinu, dojučerašnji poslovni saradnici i prijatelji se međusobno optužuju za pokušaj otimanja imovine jednih od drugih. No, to u ovom trenutku i nije toliko bitno. Međutim, nas zanima i mnogo je bitno istaći, zašto ćute nadležni državni organi, iskazujući nemoć i strah od partijskih šefova. Poštenije je prema Crnoj Gori,da takvi podnesu ostavke i prepuste mjesto ,onima hrabrijima i cestitijima. U protivnom EU biće daleko, jer sa zarobljenim institucijama ,niti možemo kao društvo ići naprijed,niti će nas Evropa, ovakve ,primiti'', zaključili su iz SNP-a.

Komentari: 5

Tošo

12. 01. 2019 - 11:19

Ćute jer su korumpirani i nijesu tu dovedeni zbog pravde nego da brane neodbranjivo i lične interese. Đe je talih crnogorski jutros?
Egoista

12. 01. 2019 - 11:42

Ćute? Pa vidite li vi sta sve tuzilastvo radi u zadnje dvije godine!!! Cute na izjave okrivljenih koji bjeze u inostranstvo ili se zatvaraju po skupstini!! Cekaj,da ja vas pitam - koga vi stitite: Drzavu i pravosudje ili kriminalce ?????
Nadležni

12. 01. 2019 - 11:45

rade svoj posao, neće po novina, instagrama,... Kako vi iz snp znate da je nezakonita aktivnost???
Njemacki Crnogorac

12. 01. 2019 - 12:37

Partija SNP zvana pomoćna klupa Dps-a ! Ona kao nesto skupi hrabrosti pa napadne Dps smjesno tragikomicno i tuzno. Svi znaju za sastanke Jokovicu vašeg podpredsjednika sa Boškovićem, Gvozdenovicem dje je u jednom Podgorickom lokalu dogovarana koalicija kaze vas potpredsjednik Jokovic nam smeta izabrqli smo ga samo da nebi dosao Damjanovic. I sad je smetnja to sve kaze Jokovicu tvoj podpredsjednik partije zamisli se dobro ko ti radi u glavi mislim da ce Snp jos jednom da se cjepa ali i sada nema cenzus jos jedno cjepanje potpisao bi sam sebi politicku smrtnu presudu!
Sta pricas

12. 01. 2019 - 13:32

I sta je bilo kad si se probudio?!
Novi komentar