Vlasnici za sada odolijevaju

Stigla astronomska ponuda za kupovinu Intera

Da li je Inter opet na prodaju? Kupac se pojavio, vlasnici za sada odolijevaju...
Objavljeno: 12. 01. 2019 - 11:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kao grom iz vedra neba je u Italiji odjeknula Mesađerova vijest iz jutrošnjeg izdanja o investitoru iz Hongkonga koji je spreman da kupi Inter. Ponuda je spremna – 800.000.000 eura. Ali kineska porodica Džang koja ima većinski udio u vlasništvu nije prihvatila.

Porodica Džang koja vodi gigantski konzorcijim Suning je prije nekoliko godina kupila 68 odsto vlasništva u Interu za oko 260.000.000 eura. Sada im se nudi da zarade makar duplo više. Što je ponuda o kojoj bi svaki ozbiljan biznismen razmislio. Preostalih 30 odsto klupskih akcija je u vlasništvu nekadašnjeg predsjednika Erika Tohira.

Ipak, Kinezi do sada nisu pokazivali namjeru da prodaju Inter već da ulože u njega i vrate ga na staze stare slave. Sljedećeg ljeta će Inter biti lišen i stega finansijskog fer-pleja, pa se očekuju i veći prihodi. Uostalom, dovođenje direktora Đuzepea Marote iz Juventusa jasno govori o ozbiljnim ambicijama Kineza u Interu. Već je obezbjeđen i transfer Dijega Godina za ljeto što znači da se razmišlja dugoročno.

Ipak, iz Hongkonga je stigla ponuda koja nikoga ne može da ostavi ravnodušnim...

Komentari: 0

Novi komentar